Samsung 860 QVO ще са достъпни SSD с голям капацитет

Южнокорейската компания Samsung, която от няколко години стана голям играч и в сегмента на твърдотелните дискове (SSD), е на път да направи малка революция. Тя се изразява в обстоятелството, че новата им продуктова серия 860 QVO намалява съотношението между цената и капацитета на носителите. Препоръчителната цена за устройство, способно да съхранява 1 TB (терабайт) информация, се очаква да бъде около 149 щ. долара. Това прави приблизително по $1.5 за един гигабайт, което е много близко до съотношението при традиционните твърди дискове.

Как е постигнато това? — Използва се 4-битова технология на клетките при архитектурата NAND Flash. Така се намаляват разходите за производство и се позволява запис на много повече данни. Тези SSD ще се възползват още от технологията Intelligent TurboWrite и MJX контролер за възможно най-бавна амортизация на клетките.

Samsung 860 QVO ще се отличават със скорости, както следва: 550 MB/сек при четене и 520 MB/сек при запис. Ще се предлагат преди края на текущата 2018 година, като ще могат да се използват в лаптопи и настолни компютри. Очакваме ги в каталога на Ardes.bg, където още сега можете да намерите SSD и от други водещи компании, с различен капацитет и на дори по-ниски цени.

Loading Facebook Comments ...