През 2019 г. литиево-полимерните батерии ще се наложат при лаптопите

Появи се нова прогноза на експертите от Digitimes, според които от догодина се очаква масово навлизане на литиево-полимерни батерии като компонент на модерните лаптопи. Вярва се, че над 80% от преносимите компютри от всички водещи производители ще заложат на тази технология. За сравнение, понастоящем такива батерии се предлагат в под 50% от устройствата, а лидерството се държи от литиево-йонните модели.

Към днешна дата литиево-полимерните батерии са налични в три разновидности: 18650 Li-Ion, Soft Package Li-Polymer и Prismatic. Предполага се, че сред лаптопите най-голям успех ще има вторият тип, позволяващ вграждане в ултратънки и ултралеки машини, както и експерименти с дизайна. Трябва да се има предвид, че тази разновидност се използва и от електрическите автомобили, заради което доставчиците на такива батерии имат множество поръчки и не е ясно дали няма да възникне дефицит.

Още сега в каталога на Ardes.bg могат да се намерят лаптопи и ултрабуци на всички водещи производители. Независимо от технологията на батерията, при много решения, гарантиращи огромна автономия на устройствата, можете да разчитате на 7-8 часа работа с едно зареждане. В някои случаи, особено при бизнес моделите, тя достига и до цяло едно денонощие!

Loading Facebook Comments ...