Лоша и добра новина за остаряващите смартфони с Android

Ако имате стар смартфон и не можете да изтегляте приложения и игри от Google Play, едва ли ще можете да направите нещо, за да преодолеете затруднението. Лошата новина е, че занапред корпорацията спира поддръжката на всички модели с операционна система до Android 4.x. Премиерата на тази версия, известна още като Ice Cream Sandwich, беше през далечната 2011 година.

В официалната сводка до пресата се казва, че Google предприема тази мярка, защото в противен случай няма да може да гарантира максимално висока защита на устройствата. По официални данни, към настоящия момент едва 1% от активните смартфони използват тази ОС и ще бъдат засегнати от промените. Препоръчва се на потребителите да актуализират софтуера на модела си, ако изобщо е възможно, или да закупят ново устройство.

Добрата новина е, че сега сме в разгара на коледно-новогодишния пазарен сезон, когато извънредно много умни телефони могат да се закупят със значителни отстъпки. Естествено, новите предложения идват и с нови операционни системи, което означава, че ще можете да ги използвате спокойно поне през следващите 5+ години. Вижте коледните промоции на Ardes.bg.

А тук можете да се регистрирате за нашата празнична томболата и евентуално да спечелите чисто нов Huawei Mate20 Pro — един от флагманите на водещия производител с Android 9.0 Pie, тройна основна камера и AMOLED дисплей с висока резолюция.

Loading Facebook Comments ...