AMD Radeon VII е първата 7-нанометрова геймърска видеокарта

Лиса Сю, изпълнителен директор на AMD, лично посети технологичното изложение CES 2019, провеждано в Лас Вегас, за да представи един от новите си продукти. Това е видеокартата Radeon VII, която ще остане в летописите като първата геймърска в света, разработена по 7-нанометрова технология. В унисон със седмицата на нанометрите, анонсът беше съпроводен и втора седмица — 7 февруари е датата, в която ще стартират продажбите по света.

Radeon VII е разработена на базата на второто поколение архитектура Vega. Разполага с 3840 Stream процесора (1.8 GHz) и 60 изчислителни единици. Освен това потребителите ще могат да се възползват от 16GB Frame Buffer с памет HBM2, осигуряваща 1TBps Memory Bandwidth.

Ако тези цифри не ви говорят нищо, в рамките на експото беше пояснено, че Radeon VII ще бъде от 25% до 42% по-бърза от досегашните видеокарти на AMD. Топ игрите, в зависимост от конкретното заглавие, ще вървят от 70 до над 100 кадъра в секунда. Очакваме я в каталога на Ardes.bg, където още сега можете да намерите други актуални предложения.

Loading Facebook Comments ...