Новият Dell XPS 13 идва с Dolby Vision, а Gigabyte залагат на изкуствен интелект

Тазгодишната версия на лаптопите Dell XPS 13 ще се възползват от Dolby Vision, стана ясно на текущото изложение CES 2019. Тази технология гарантира максимално точно цветопредаване и отличен контраст по различни установени графични стандарти, като в същото време се грижи за високата яркост на дисплеите, способна да надхвърли 400 нита. Успоредно с отличната картина, потребителите ще се радват и на висококачествен звук, осигуряван от вградената система Waves Maxx CinemaSound.

Тези преносими компютри на Dell ще съчетават осмо поколение процесори Intel Core (Core i3-8145U, Core i5-8265U или Core i7-8565U), до 16 GB оперативна памет и SSD дискове с капацитет до 2 TB. Всички модели ще имат сензор за пръстови отпечатъци, а дебютните предложения ще се предлагат с конфигурации, включващи 4K Ultra HD екран.

Отново в рамките на CES 2019 беше показан и

интересен лаптоп от Gigabyte с изкуствен интелект

Той е предназначен за геймърите и ще има два основни варианта: Aero 15-Y9 и Aero 15-X9. Общото помежду им е, че ще използват изкуствения интелект за автоматични и динамично променящи се настройки на процесора и графичния ускорител, така че винаги да имате възможно най-добрата производителност при максимално щадящо натоварване за батерията.

Характеристиките на Aero 15-Y9 включват:

• 15.6-инчов дисплей с 4К резолюция и покриващ стандарта X-Rite Pantone;

• 6-ядрен процесор Core i9-8950HK;

• до 64 GB оперативна памет;

видеокарта GeForce RTX 2080 Max-Q.

Спецификациите на Aero 15-X9 са много подобни, като ще може да работи с процесор Core i7-8750H, а екранът му ще поддържа 144 Hz.

Геймърски, бизнес и потребителски лаптопи от повечето водещи световни производители са неизменна част от богатия каталог на Ardes.bg.

Loading Facebook Comments ...