Първи данни, че iPhone XI ще използва тройна камера

Миналогодишните айфони не се радват на очаквания комерсиален интерес и Apple бяха принудени да съкратят значително финансовите си очаквания за този отчетен период. Но компанията гледа в бъдещето и усилено работи по следващите си смартфони, които традиционно би трябвало да видим през есента. Изтече проектно изображение на един от продуктите им с работно име iPhone XI, като акцентът е върху тройната камера.

Разпространителите на снимката уточняват, че на нея виждаме EVT версия на айфона, а под това се подразбира, че дизайнът му не е окончателен. В много случаи досега обаче проектите значително се доближават до финалния вариант, така че с известни резерви бихме могли да приемем, че iPhone XI ще разполага с три обектива в триъгълна конфигурация и една LED светкавица, разположени върху изпъкнала платформа на задния панел.

Азиатските медии, които са се сдобили с изображението, не са сигурни дали третата камера всъщност наистина е камера. Има и някаква вероятност това да е 3D ToF сензорът, за който напоследък се носят слухове. Функцията на този сензор ще бъде за създаване на 3D карти на заснеманите обекти посредством невидими лъчи с обхват до 5 метра.

Струва си да се отбележи и че лещите се намират на видимо голямо разстояние една от друга. Това би позволило на умния телефон да прави снимки и да улавя видео с по-добре изобразена дълбочина на сцената.

Актуалните айфони на Apple и Android-базирани смартфони на други водещи производители могат да се намерят в онлайн магазина на Ardes.bg. Понастоящем някои от тях са с празнични намаления, а топ модел на Huawei може да бъде спечелен от нашата томбола.

Loading Facebook Comments ...