PlayStation 5 ще емулира всички по-стари издания на конзолата?

Въпросът за „обратната съвместимост“ възниква при анонсирането на всеки нов PlayStation или Xbox. Под това се разбира дали новите игрови конзоли ще могат да възпроизвеждат стари заглавия, предназначени за предишните издания на платформата. Досега системата на Microsoft имаше лека преднина в това отношение пред тази на Sony, но нещата може би ще се обърнат с излизането на PlayStation 5.

Марк Сърни, водещ инженер на PlayStation 4 и Vita, е разработил нова технология за емулиране на PS4, PS3, PS2 и PSX. При емулацията е възможно новата и по-мощна конзола да се представи виртуално за свой предшественик и да пусне съответната игра. Аналогично, стига да е достатъчно мощен и да разполага с необходимия софтуерен емулатор, един съвременен компютър или лаптоп може безпроблемно да ви забавлява с хитове за по-старите PlayStation-и.

Технологията за емулация е била наскоро патентована от Sony, но това не означава със 100-процентова сигурност, че ще се използва от PlayStation 5. Все пак свързването ѝ с обратната съвместимост на новата конзола е най-логичното и естествено обяснение. Очакваме анонса на PS5 по-късно тази година, а дебютът ѝ на пазара ще бъде не по-рано от 2020 г.

Дотогава можете да разгледате актуалните конзоли и игри, предлагани от Ardes.bg.

Loading Facebook Comments ...