Samsung Galaxy A9 — ревю на първия смартфон с четири камери

Основната характеристика на новия смартфон Galaxy A9 (2018) е неговата четворна основна камера, разположена на задния панел. Тя може да се види на почти всички промоционални изображения, в маркетинговите текстове на Samsung, както и в рекламните брошури на търговските вериги. И има защо… Изтъквана е като първата в света и позволява да заснемате забележителни фотоси и клипове, независимо от качествата на околната светлина.

• Главният сензор е с резолюция 24MP и потребителите ще могат да го използват във всякаква среда — без преувеличение. Това е постигнато, благодарение на лещата със светлосила f/1.7 и чудесния софтуерен режим за автоматични настройки на най-оптималната експозиция.

• Втората камера е 8-мегапикселова (f/2.4) и ключовата ѝ особеност е нейният широкоъгълен (120 градуса) обектив.

• Третата (5MP; f/2.2) служи като сензор за дълбочина. Резултатът е, че тя ускорява фокусирането и го прави по-прецизно. На нея дължим и възможността за ефективно замъгляване на фона, което позволява на моделите в потретите и обектите на преден план да изпъкнат още по-добре.

• Четвъртата камера е с резолюция 10MP (f/2.4) и добавя 2-кратен оптичен зум. Трябва да се има предвид обаче, че е препоръчително да се използва на открито и на естествена светлина. В затворени помещения и на слаби лампи е възможно да имате проблем с фокусирането.

С основната четворна камера можете да заснемате и видео с резолюция до 4К Ultra HD (2160p) при 30 кадъра в секунда.

[notification type=“alert-info“ close=“false“ ]На предния панел се намира и още една камера с 24MP и светлосила f/2.0. Предназначена е за селфита и видео разговори. Може да заснема и Full HD (1080p) клипове с 30 кад./сек.[/notification]

Още ключови характеристики

Новите смартфони от линията Galaxy A9 правят впечатление и с други спецификации, като на първо място може би е феноменалният дисплей. Той работи по технологията Super AMOLED, която осигурява впечатляваща яркост, наситени цветове и много по-висок контраст, в сравнение с LCD. Размерът на екрана е 6.3″ (16 см), а разделителната му способност е 2200×1080 пиксела.

 

[table width =“100%“ style =““ responsive =“false“]
[table_head]
[th_column]Сигурни предимства[/th_column]
[th_column]Възможни недостатъци[/th_column]
[/table_head]
[table_body]
[table_row]
[row_column]• 8 ядрен процесор: 4-ядрен Kryo (2.2 GHz) + 4-ядрен Kryo (1.8 GHz)

графичен ускорител Adreno 512

• 6GB оперативна памет

• 128GB вградена флаш памет + слот за карти памет до 512GB

• поддържа 2 SIM карти тип „нано“

• самата батерия е 3800 mAh, която е с по-добър капацитет от този на актуалния флагман Galaxy S9[/row_column]
[row_column]• Операционната система не е Android 9.0 Pie, а малко по-старата Android 8.0 Oreo. Но Samsung гарантират, че Galaxy A9 ще получи актуализация до Pie, веднага след като адаптират своя графичен интерфейс към по-новата ОС

• Не поддържа безжично зареждане, но жичното е много бързо, благодарение на стандарта Fast Battery Charging

• Ако планирате да използвате смартфона за безкешово разплащане, е важно да знаете, че моделът идва с „мини“ версията на Samsung Pay[/row_column]
[/table_row]
[/table_body]
[/table]

В магазините на Ardes.bg ще го намерите във всичките три разцветки: Lemonade Blue (син), Caviar Black (черен) и Bubblegum Pink (розов)

Съотношение между цена и качество

Можете да проучите пълните технически характеристики в продуктовата страница на смартфона в Ardes.bg. Дори при диагоналното им преглеждане се вижда, че устройството разполага още с редица опции за безжична и жична свързаност, както и с цяла плеяда от вградени сензори, каквито се намират и при флагманите на Samsung.

Но, за разлика от например актуалния Galaxy S9, цената е под 1000 лева. Ето защо бихме могли да кажем, че Galaxy A9 е отличен представител на средния клас умни телефони. А ако искате да си го поръчате, не пропускайте и специалния калъф за него, който ще го предпазва и ще ви позволи да му се радвате години наред.

Loading Facebook Comments ...