Процесорите на AMD действително били защитени от Spoiler

След като редица бизнеси бяха изложени на опасностите Spectre и Meltdown, усилено се заговори за сигурността на съвременните процесори. Винаги досега AMD първоначално отричаха, че техните чипове имат аналогични слабости с тези на Intel, но независими експерти скоро ги опровергаваха. Подобен, но не същият е и случаят с един от по-новите проблеми, наречен Spoiler.

Въпросният Spoiler експлоатира функцията, при която компютрите имат готовност за определени задачи, които не са им възложени от потребителя, но биха изисквали евентуална по-бърза реакция. Процесорите на Intel бяха засегнати и получиха софтуерна актуализация, която закърпва положението, но жертва част от производителността. AMD отново обявиха, че тяхната архитектура е неуязвима, само че този път явно имат основания.

Специалисти, цитирани от Tom’s Hardware, са направили необходимите тестове. Оказало се, че процесорите на AMD реално нямат недостатъка на тези от Intel. Следователно не са потребни патчове, които имат и нежелателно въздействие – понижаване на скоростите.

Ardes.bg предлага най-добрите микропроцесори на тези водещи производители.

Loading Facebook Comments ...