Правдиви слухове сочат Huawei като доставчик на 5G модеми за Apple

Вчерашните теми в областта на комуникациите бяха доминирани от новината, че Qualcomm и Samsung няма да доставят 5G модеми за Apple. Или поне това няма да се случи скоро. Което означаваше, че айфоните биха се сдобили с достъп до най-бързите безжични мрежи не по-рано от 2021 година.

В последните часове специализираните медии гръмнаха с неочаквано развитие: Huawei имали готовност да доставят модеми за американските си… партньори, конкуренти? Въпросителната идва от това, че южнокорейският бранд не е добре дошъл на щатска територия. Тамошният президент и администрацията му използват властта си, за да ограничат влиянието на китайците.

Евентуална сделка ще бъде изключителна. Не само поради това, че Huawei измести Apple от второто място на световните производители, ами сега би поставил конкурента си в зависимост. От друга страна обаче, Apple като че ли няма избор и един отказ от сътрудничество би означавал още по-голямо изоставане в технологичните тенденции.

Само може да се предполага как биха реагирали американските власти на такава хипотетична сделка. Историята е показвала, че те могат да се намесват агресивно в бизнес отношенията на частни компании. Със сигурност следващите дни и месеци ще са интересни.

Актуалните смартфони на Apple, Huawei и останалите водещи марки са неизменна част от каталога на Ardes.bg.

Loading Facebook Comments ...