Процесорите AMD Ryzen Pro 2 идват и за мобилни компютри

Второто поколение процесори Ryzen Pro от някое време са налични за настолни компютри, но едва сега бяха обявени версиите им и за лаптопи. AMD ще ги предлагат в различни линии, предназначени за високия, средния и базовия клас. Общото между тях е, че са предназначени предимно за бизнес машини.

Най-сериозният модел се очертава да бъде 4-ядреният Ryzen 7 Pro 3700U. Работната му честота е 2.3GHz, като позволява повишаване до 4GHz. В средната категория намираме AMD Ryzen 5 Pro 3500U и Ryzen 3 Pro 3500U — и двата ще работят на 2.1GHz и в съчетание с видео ускорители Radeon Vega 8 или Vega 6.

Базовото решение е 2-ядреният Athlon Pro 300U (2.4GHz). Този модел е комбиниран с графичната платформа Radeon Vega 3.

Както и при първото поколение, всички нови AMD Ryzen Pro 2 ще имат висока производителност и ниска консумация на енергия. Те са създадени по 12-нанометрова технология и ще потребляват до 15W. Лаптопите, които ги използват, ще издържат около 12 часа на батерия и до 10 часа при плейбек на мултимедия.

Очакваме ги в каталога на Ardes.bg, където и сега могат да се намерят отлични преносими компютри с чипове на Intel или AMD.

Loading Facebook Comments ...