Геймърите ще чакат 10nm процесори от Intel до 2022 година

Епопеята около борбите на Intel с 10-нанометрия процес на следващите им процесори ще продължи още доста време, ако се вярва на официални изявления, цитирани от DigitalTrends. Първите модели щели да бъдат анонсирани до края на текущата година. Но вграждането им в настолни и преносими компютърни конфигурации би могло да започне не по-рано от догодина.

Ако следите темата и горното не е новост за вас, все пак вече има и някои конкретни данни. 10-нанометровите Ice Lake за лаптопи и ултрабуци ще са готови чак през 2021 година. По-мощните модели за десктопи — също някъде по това време.

Но най-добрите решения, изискващи максимална производителност и надеждност, трудно можели да се очакват преди 2022 година. Последните, разбира се, ще са предназначени за професионалистите и геймърите. За съжаление на компанията, точно решенията, от които се печелят не само пари, но и престиж, се очертава да се забавят най-дълго.

Отново за периода 2021-2022 година са предвидени и 10nm алтернативи Tiger Lake U и Lake Y. Това ще са 4-ядрени процесори, консумиращи едва 5W енергия. Ще бъдат идеални за лаптопи, но дотогава предстои да изтече толкова много вода, че ако мислите за ъпгрейд, едва ли чакането е оправдано.

Вижте актуалните компютърни конфигурации на Ardes.bg, базирани на настоящите чипсети от лидерите в бранша Intel и AMD.

Loading Facebook Comments ...