Intel Comet Lake — първи характеристики на тези процесори

Макар централните процесори на Intel по 10-нанометров процес да се бавят, компанията продължава да разширява портфолиото си от 14 nm алтернативи. Следващото поколение е наречено Comet Lake и официалната му премиера е насрочена някъде през лятото. Първите лаптопи с тези чипове ще се появят до края на текущата година, а настолните модели — през 2020-а.

Наследниците на Whiskey Lake и Coffee Lake ще бъдат първите, носещи 5-цифрени обозначения: 10ххх и допълнителна буква. Изтекоха данни за спецификациите на един от тях, наречен Core i5-10210U, който е с 4 ядра и 8 нишки. Работната му честота ще бъде 2.1GHz, а чрез Turbo Boost ще достига 3.8GHz.

Като цяло процесорите от линията Comet Lake-U ще предлагат от 2 до 6 ядра и Hyperthreading. Енергията, от която ще се нуждаят, е 15W. Вярва се, че това ще ги направи особено интересни за вграждане в бъдещите ултрабуци на световните производители.

Преносимите компютри от различни ценови класове, включително ултралеките на лидерите в бранша, са неизменна част от богатия продуктов каталог на Ardes.bg.

Loading Facebook Comments ...