Твърдите дискове отстъпват до 50% пазарен дял на SSD и други алтернативи

Няколко години вече се прогнозира, че традиционните харддискове постепенно ще отстъпят от пазарния си дял на по-новите SSD. Ако се съди по статистиките за последното тримесечие, търсенето им дори не е било плавно занижено, а доста внезапно. Дори се твърди, че до края на 2019-а пазарната ниша ще се свие до 50%.

Причините не са трудни за отгатване. SSD са предпочитани, особено в бизнес компютрите, тъй като са по-тихи, по-бързи и по-устойчиви на сътресения. Наред с това, съотношението между капацитет и цена непрекъснато става по-атрактивно. Друг конкурент на класическите HDD са облачните услуги за съхранение на файлове.

Новите данни за доставките на харддискове в глобален мащаб идват от компанията Nidec. Тя осигурява въртящите се механизми за моделите на почти всички водещи производители. Предвид ситуацията, мениджърите се ориентират към други сегменти, включващи 5G мрежи, Интернет на нещата и даже автомобилната индустрия.

Ardes.bg е доверен партньор на лидерите в бранша, като в каталога ще намерите HDD, SSD, флаш памети и други решения за частни, бизнес и корпоративни клиенти.

Loading Facebook Comments ...