Над една десета от смартфоните вече използват Android 9.0 Pie

Обикновено потребителите се интересуват от хардуерните характеристики на смартфоните, а версията на операционната система остава на по-заден план. Като че ли това обаче е на път да се промени, ако се съди по официалните нови статистики на Google за разпространението на техните Android OS. Последното до момента издание — 9.0 Pie — се използва от 10.4% от активните мобилни телефони.

От тези сведения наистина може да се съди, че хората обръщат все по-сериозно внимание и на софтуера. Освен това от няколко месеца Google прекратиха поддръжката на модели с Android под версия 4. Това прави не просто проблемни, а невъзможни актуализациите на приложенията и повишава рисковете за сигурността на старите устройства.

Освен това разбираме, че Android 9.0 Pie си е спечелила необичайно много привърженици за доста кратък срок след дебюта си. За сравнение, ръстът е 150% спрямо предишното издание Oreo. Очаква се успехите на Pie да се натрупат дори повече до края на годината или до премиерата на понастоящем разработвания Android с работно име Q.

Умните телефони, предлагани от Ardes.bg, са с актуалните версии на операционните системи, което им гарантира безпроблемна работа и поддръжка за години напред.

Loading Facebook Comments ...