Засегнати ли са нашите клиенти от войната между САЩ и Huawei?

Търговската война на американското правителство и тамошни бизнес интереси срещу китайския технологичен гигант Huawei е в разгара си. За нея вече може да се научи не само от специализираните сайтове и блогове, но и от масмедиите. Защото повече или по-малко ще засегне потребители от различни държави, независимо на кой континент се намират.

Това, че Google отне лиценза на Huawei да ползва популярната им операционна система, със сигурност ще има последствие за всички почитатели на азиатския бранд. Важно обаче е да се уточни, че понастоящем то не засяга вече съществуващите потребители от Европейския съюз. Ако имате модел на тази марка, можете да бъдете спокойни.

Що се отнася до бъдещите продукти на Huawei, засега е рано да се прогнозира. Китайските инженери ще трябва да решат както софтуерния въпрос, така и очаквания дефицит при доставките на хардуер. Разбра се, че Intel, Foxconn, Qualcomm и Broadcom, които са с щабквартири в САЩ, преустановяват доставките на компоненти за смартфоните и таблетите на конкурентния разработчик.

Обобщено, ако вече сте закупили устройство на Huawei от Ardes.bg, нямате повод за притеснение. Единственото изключение е в случай че пътувате за Съединените щати, понеже там се очаква някои телекомуникационни оператори да направя настройки на мрежите си. Не е сигурно дали и кои продукти на Huawei ще бъдат съвместими.

А на този етап е рано да се спекулира относно предстоящите мобилни джаджи на китайската компания. Повече информация за софтуера и хардуера им тепърва се очаква. Ако доверието ви в светлото бъдеще на Huawei е разклатено, можете да се преориентирате към решенията на другите лидери, също предлагани от Ardes.bg.

Loading Facebook Comments ...