Кои са най-добрите герои в Teamfight Tactics за юли 2019

Миналия месец на геймърския небосклон изгря нова звезда. Само за броени седмици играта Teamfight Tactics, която може да се разглежда и като MOD(ификация) на League of Legends, се превърна във феномен, конкуриращ мегахита Fortnite. Ако се съди по милионите гледания досега в платформата Twitch и по турнирите, привличащи професионални геймъри, успехите тепърва ще се трупат поне до края на годината.

Teamfight Tactics, наричана за краткост и просто TFT, е безплатна. Изправя 8 (осем) противници един срещу друг, като целта на всеки играч е да мине през всички рундове и накрая да триумфира като последния оцелял. За целта трябва да изгради отбор от предложените персонажи — шампиони на League of Legends, които да воюват на негова страна.

Играта в същинската си част е стратегическа. Извънредно важно е къде позиционирате героите си на картата. Но стратегията започва и в самото начало на всяка серия и между отделните рундове, когато геймърът трябва внимателно да подбере своите воини.

Въпреки че тази част от геймплея се нарича draft (свикване на наборна армия), реално вербувате професионални бойци. Разбира се — със злато, универсалната валута на виртуалните наемници. Печелите нужните средства в края на рундовете, като количеството им зависи от победата и общото представяне, а има редица способи и за спестяване.

Промоционален клип на TFT:

Какво е Top Tier List?

Това е популярен термин, който се използва не само в стратегиите, но също и в биткаджийските игри като Soul Calibur и Mortal Kombat. В небуквален превод означава „Списък на най-добрите герои“. Такива списъци посочват кои бойци имат известни предимства пред останалите, въпреки че авторите на съответната игра са се постарали да балансират силните и слабите им страни.

Пълен баланс рядко е възможен. Затова разработчиците пускат периодични актуализации и патчове според препоръките на турнирните играчи или след анализ на представянето им. Ето защо списъците могат да се менят всеки месец.

За месец юли 2019 г.

най-добрите 10 герои в TFT

според професионалните играчи са:

Aurelion Sol (Dragon/Sorcerer)
Brand (Demon/Elementalist)
Cho’gath (Void/Brawler)
Draven (Imperial/Blademaster)
Gnar (Wild/Yordle/Shapeshifter)
Kayle (Noble/Knight)
Pyke (Pirate/Assassin)
Sejuani (Glacial/Knight)
Swain (Imperial/Demon/Shapeshifter)
Yasuo (Exile/Blademaster)

Макар да не са „top tier“, се препоръчват и следните десетима, които също могат да осигурят победи както за начинаещите, така и за напредналите играчи:

Ahri (Wild/Sorcerer)
Darius (Imperial/Knight)
Garen (Noble/Knight)
Kassadin (Void/Sorcerer)
Katarina (Imperial/Assassin)
Kennen (Ninja/Yordle/Elementalist)
Kindred (Phantom/Ranger)
Lissandra (Glacial/Elementalist)
Lucian (Noble/Gunslinger)
Lulu (Yordle/Sorcerer)

Teamfight Tactics позволява да draft-нете (вербувате) два пъти един и същ персонаж! В такъв случай можете да се възползвате от още по-силна негова версия. С напредването в състезанията бихте могли даже да увеличите мощта му и на трета степен.

Затова списъците с най-добрите герои са търсени, понеже отразяват опита на широк кръг от играчи. Те задълбочават стратегията. И водят до повече забава и по-големи шансове за успехи.

Ardes.bg подкрепя професионалния гейминг с различни инициативи, включително тези, засягащи League of Legends.

Loading Facebook Comments ...