Чипсетът Snapdragon 865 ще поддържа камери с резолюция 100МР

Следващият първокласен процесор на Qualcomm скоро ще бъде завършен, като вече са известни някои от характеристиките му. Може би основната му характеристика е, че ще поддържа 5G мрежи, които са горещата тема в технологичния бранш. Но по-голяма полза от него ще имат любителите на мобилната фотография, тъй като ще се поддържат и 100-мегапикселови камери.

Данните не са официални, но идват от сигурен източник — производителя на първия смартфон, който ще използва чипсета. Устройството ще се нарича Titanium M6 5G и ще се предлага в два варианта, с LTE или 5G модем. Става дума за скъп модел, предлаган за подбрана клиентела на китайския пазар.

Разпространението му в световната търговска мрежа е малко вероятно. Неговата премиера е насрочена за догодина, когато ще бъде завършен и самият Snapdragon 865. Вероятно през втората половина или в края на 2020 г. ще го видим в умни телефони и таблети на други компании.

Актуалните процесори на Qualcomm, включително такива от среден и нисък клас, се използват от мобилните устройства в каталога на Ardes.bg.

Loading Facebook Comments ...