Google проявява интерес към смарт часовниците и гривните Fitbit

Технологичната компания Alphabet, която е част от бизнес семейството на Google, е започнала преговори за придобиването на Fitbit. Името Fitbit е особено популярно на някои пазари, като обикновено се свързва със смарт часовници и фитнес гривни. Ако Google, макар и през „дъщерна фирма“, се сдобие с тези аксесоари, ще стабилизира още повече позициите си в мобилния сегмент.

Самата новина на Reuters за евентуалната сделка вече оскъпи акциите на Fitbit с 27%. Понастоящем цената на компанията се оценява на 1,4 млрд. щатски долара. Това е добра новина, като се има предвид, че конкуренцията е жестока и в последно време китайските брандове Huawei и Xiaomi „отхапваха“ от пазарния дял на тези джаджи със своите по-достъпни предложения.

За да удържи фронта, Fitbit купи стартъп компанията Pebble и нейните разработки за повече функции на фитнес гривните и по-ефективно използване на батерията. Инвестициите на Google/Alphabet със сигурност ще доведат до още повече иновации. Вижте гривните и смарт часовниците на споменатите и други разработчици в каталога на Ardes.bg.

Loading Facebook Comments ...