PlayStation 5 излиза догодина с нов интерфейс и подобрен контролер

Концептуалният дизайн на горната илюстрация не илюстрира завършения PlayStation 5.

Американското списание Wired оповести първите конкретни данни за следващата игрова конзола на Sony. Тя ще следва досегашната традиция в имената и ще се нарича просто PlayStation 5. Потвърдена е и нейната премиера за коледно-новогодишния търговски сезон на 2020 г.

Какво могат да очакват геймърите?

Преди всичко нов джойпад

Системата ще се предлага в комплект с една бройка от обновения контролер, за който понастоящем не е сигурно дали ще се нарича DualShock. Но се знае, че силно ще наподобява този за PlayStation 4. Ще разполага с привидно странен отвор, за който се вярва, че ще служи като интерфейс за включване на допълнителен микрофон.

Игроманите ще могат да програмират някои от бутоните на контролера. Например L2 и R2 ще бъдат с адаптивно съпротивление, така че да създават по-реалистично изживяване при симулацията на спусъците в оръжията. Твърди се, че вграденият мотор за вибрация бил несравнимо по-добър от всичко, познато до този момент.

Менюта, графика и носители

Потребителският интерфейс щял да онагледява и най-малките подробности за соловите режими в игрите и да бъде по-удобен за привличането на нови играчи при мултиплейъра. Заглавията за PS5 са предвидени за разпространение на оптични дискове с капацитет до 100GB. Плейърът щял да възпроизвежда и 4K Blu-ray филми.

Нямало да бъде задължително игрите да се прехвърлят на харддиска. Потребителите ще могат да избират кои части от играта да бъдат копирани. Същото щяло да важи и при изцяло дигиталната дистрибуция.

Wired опровергават слуховете, че вградената видеокарта нямало да поддържа хардуерната функция Ray Tracing, а само софтуерната ѝ симулация. И тази, и други графични екстри били напълно по силите на PS5. Повечето визуални благини обаче щели да бъдат оповестени с наближаването на пусковата дата.

В каталога на Ardes.bg ще намерите актуални игрови конзоли, както и настолни или преносими компютри, създадени за геймърите.

Loading Facebook Comments ...