TSMC сериозно се заема с чипове по 7nm+ технология

Един от водещите производители на чипсети за смартфони – TSMC, е започнал серийното производство на процесори по 7nm+ технология. Поточните линии създавали същото количество продукти, каквито и при стандартния 7-нанометров процес. Обновено издание обаче се възползва от литографската разработка Extreme UltraViolet (EUV), осигуряваща до 20% по-добра енергийна ефективност.

Тайванската компания вече сериозно работи и по следващото поколение чипове, базирани на 6-нанометров процес. Те обаче не се очакват преди второто полугодие на 2020 година, а комерсиалните мобилни устройства, които ще ги използват, може да се забавят и повече. Още отсега инженерите на TSMC умуват над чертожните дъски за процесори по 5- и 3-нанометрови технологии.

Дори да са по-напреднали в разработката на моделите за по-далечно бъдеще, едва ли скоро ще чуем нещо за тях. На 1 октомври тази година TSMC заведе съдебни дела срещу GlobalFoundries в САЩ, Германия и Сингапур, тъй като вярва, че са били откраднати 25 патента. Със сигурност компанията ще пази търговските си тайни.

Мобилни устройства с чипове на тайванския гигант се предлагат от Ardes.bg.

Loading Facebook Comments ...