Смартфонът Carbon 1 Mark II привлича внимание с въглеродни елементи

Пазарът на смартфони е пренаситен и много трудно един производител може да привлече вниманието на потенциалните клиенти. Но трудното не е невъзможно. Свидетелство за това е компанията Carbon Mobile, която представи първия в света умен телефон с карбонови елементи — Carbon 1 Mark II.

Белгийският стартъп Carbon Mobile избра да направи премиерата на иновативното си устройство в Берлин. Най-важното в презентацията беше акцентът, че въглеродните компоненти са вградени в корпуса. При конкурентни модели на водещи производители карбоновите части се добавят допълнително или се купуват отделно като защитни калъфи.

Запис на цялото събитие:

Какви са предимствата на въглеродните елементи?

В конкретния случай на Carbon 1 Mark II карбоновите елементи за изработката правят 6-инчовия смартфон много лек. Макар да е сравнително голямо устройство, то тежи само 125 грама. Иновативната технология HyRECM позволява безпроблемното преминаване на сигналите за безжичен пренос на данни през закаления материал.

Друго предимство на въглеродните елементи е тяхната здравина, заради което са предпочитани в разработки на NASA и Formula 1. Допълващ издръжливия корпус на Carbon 1 Mark II е защитният слой на AMOLED дисплея. Използвано е шесто поколение Gorilla Glass.

Още характеристики:

процесор MediaTek Helio P90;

• 8GB оперативна памет;

• 128GB флаш памет;

• двойка 16MP камери на гърба и 20MP на предния панел;

• батерия с капацитет 3050 mAh.

Carbon 1 Mark II ще се предлага само в някои европейски пазари. На този етап нямаме данни дали сред тях е и България. Най-добрите и най-актуални умни телефони на световните производители са част от богатия продуктов каталог на Ardes.bg.

Loading Facebook Comments ...