Ако компютърът ви забива с черен екран, вижте това решение

Компютърът ви блокира, докато играете определени игри или оставяте операционната система в режим на „спане“? Появява се черен екран и не можете да направите нищо друго, освен да рестартирате системата? — Най-вероятно имате видеокарта AMD с архитектура Navi и решението на проблема е лесно.

Просто трябва да инсталирате най-новите драйвери Adrenalin 2020 Edition 20.2.2. Те могат да се изтеглят от тук (страницата за техническа поддръжка на AMD). Компанията е отстранила „5 причини за неприятната ситуация“, като не изключва и следваща актуализация на софтуера, в случай че потребителите продължават да се оплакват.

Често ли се стига до забиване?

Ако имате нова видеокарта на AMD, няма защо да се притеснявате. Проблемът засяга малък процент от потребителите в определени региони от света. Като че ли най-честите оплаквания са свързани с модели, произведени от Asus, но трябва да се уточни, че проблемът не е в самите Asus, а в софтуерния код на AMD.

Ето кога е възможно да се стигне до блокиране на компютъра с черен екран:

• В игрите The Witcher 3, Fortnite, Battlefield V и Grand Theft Auto V, както и в някои заглавия на Origin;

• при влизане в режим Sleep или излизане от него под Windows;

• след активация на режим HDR в игрите;

• още при стартирането на игра;

• при продължителна гейминг сесия и др.

Към днешна дата няма оплакване от клиенти за такива проблеми с компютри и видеокарти, закупени от Ardes.bg. Все пак, ако забележите някой от описаните симптоми, не се паникьосвайте. Решението е обновяване на драйверите с Adrenalin 2020 Edition 20.2.2.

Loading Facebook Comments ...