Lenovo отчетоха рекордни приходи, надхвърлящи $50 милиарда

Водещият световен производител на настолни компютри и лаптопи обяви финансовите си данни за цялата минала година. Приходите надхвърлят 50 милиарда щатски долара, като този успех повтаря резултатите и от по-предишната 2018-а. Печалбата обаче се е увеличила с 19%, а след данъчното облагане тя ще бъде около 12%.

Тези данни показват, че ръководството на Lenovo е успяло до голяма степен да неутрализира или да ограничи редица световни и локални проблеми. Сред тях са: глобалната пандемия, затрудненията с доставките на компоненти за производството и нестабилните обменни курсове. Единственият частично засегнат бизнес на китайската компания е този за смартфоните, тъй като фабриката в Ухан беше затворена през по-голямата част от последното тримесечие на 2019-а.

Още по-стабилно челно място при компютрите

Компютърната дивизия на Lenovo е донесла по-голямата част — $40 милиарда — от общите приходи на компанията. Самата тази сума е с 3.6% по-голяма от финансовите постъпления за предишния годишен отчетен период. Печалбата пък е малко над 2 милиарда щ. долара, но трябва да се уточни, че тя ще намалее след данъците.

Lenovo държат първото място във всички класации за най-реализиран производител на персонални компютри. Пазарният дял се е увеличил през изминалата година с 1% до 24.5%. Принос имат всички продуктови серии — работни станции, геймърски машини, ултрабуци, хромбуци, бизнес решения, такива за мултимедия и за дома.

Ardes.bg е доверен партньор на Lenovo и другите водещи производители на персонални компютри, като техните най-актуални модели са неизменна част от продуктовия ни каталог.

Loading Facebook Comments ...