Новият браузър Edge автоматично ще замени стария с наближаващия ъпдейт

Наближава моментът, когато потребителите на Windows 10 ще започнат да получават актуализация на операционната система. Това се очаква да се случи до края месеца. Разпространението на ъпдейта ще бъде постепенно, като някои устройства ще получат „кръпката“ седмици по-рано от други.

Освен че ще „закърпи“ известни проблеми с Windows 10, актуализацията носи и нови добавки. Една от тях е свързана с Edge. Вграденият браузър ще бъде заменен от чисто нова версия.

Старият Edge е базиран на платформата EdgeHTML, разработена от Microsoft. Новият Edge се възползва от проекта Chromium на Google, който е с отворен код (open source). Това вероятно ще го направи по-атрактивен и ще улесни писането на полезни и удобни приложения за него.

В своя блог Microsoft пишат:

„Както споменахме през януари, планираме ъпгрейд на всички Windows 10 устройства (с изключение на версиите за образование и Enterprise) с новия Microsoft Edge.“

От тази информация се разбира, че Home и Pro версиите на операционната система, които са най-популярните и често идват предварително инсталирани в много лаптопи, гарантирано ще се сдобият с новия Edge. Що се отнася до версиите на Windows 10 с по-особено предназначение, вероятно актуализацията ще трябва да се прави ръчно от системните администратори на корпорациите и образователните институции.

Какво носи новият Edge

Следният списък не е изчерпателен:

• обогатени функции в Pinterest;

• опция за search (търсене) в страничното меню, като резултатите ще се появяват в това странично меню, а не в нов таб или в нов прозорец, за да не се утежняват сърфирането и мултитаскингът;

• нови опции за работа в .NET и UWP (WinUI3.0) среда;

• допълнителни възможности за персонализация на интерфейса и функциите за бизнес и IT специалисти;

• опростено превключване между служебни и лични акаунти.

Настолните и преносими Windows 10-базирани компютри, предлагани в каталога на Ardes.bg, използват само легални версии на операционната система и могат да се възползват от редовните актуализации и подобрения.

Loading Facebook Comments ...