Nvidia очакват край на дефицита с видеокарти през 2022 година


През цялата минала година Nvidia имаха сериозни проблеми с наличностите на видеокарти за световния пазар. Глобалната пандемия беше сочена като основна причина за прекъснатите доставки на компоненти, сред които чипове и памети. Макар компанията да осигури поръчаните бройки за партньорите си, произвеждащи лаптопи и настолни компютри, дефицитът беше сериозен и цените на продуктите бяха по-високи от препоръчителните.

По данни на TechRadar, Nvidia прогнозират ситуацията да се нормализира през 2022 година. Понастоящем се подписват дългосрочни договори с доставчиците на компоненти. Осезаемото подобрение по отношение на наличностите на видеокарти с технологията Ampere се очаква от второто полугодие нататък.

Акцент в усилията на Nvidia ще бъдат геймърските системи

При тях търсенето е най-голямо. Прави се всичко възможно да се избегне усещането за дефицит. Компанията се надява, че игроманите ще могат да ъпгрейднат своите компютри още до края на текущата година.

Успоредно с това, се отчита и повишен интерес към видеокартите, използвани за добив на различни криптовалути. Той допълнително утежнява кризата с недостига на графични ускорители. Nvidia планират да решат този проблем, като пуснат на пазара модели, предназначени специално за „копаене“ на криптовалута, а някои модели да не могат да се използват за тази цел, а само за гейминг.

Ardes.bg предлага видеокарти на Nvidia като самостоятелни компоненти и като част от готови компютърни конфигурации.

Loading Facebook Comments ...