LG обяви монитор DualUP (16:18) за професионалисти с особени изисквания

Дълги години доминираха „традиционните“ монитори със съотношение на страните 3:2. Впоследствие се наложиха моделите 16:9, които са най-масови и досега. Някои компании предлагат и 16:10, осигуряващи повече пиксели по вертикалата, а вместо два отделни монитори, можем да използваме и ултрашироките монитори със съотношение 21:9 или 32:9.

Наскоро LG обявиха свое необичайно предложение, наречено DualUP. То е създадено за професионалисти и потребители със специални изисквания, при които удобството идва от по-голямата работна площ по вертикалата. Мониторът е със съотношение на страните 16:18 и резолюция 2560×2880 пиксела.

На кого ще е полезен DualUP

Накратко, за всички онези дизайнери, фотографи, редактори и други специалисти, които досега са търсели: модели, способни да се завъртат на 90 градуса. По този начин един цял сайт може да се зарежда на екрана, можете да разглеждате документи в портретен режим, да монтирате мултимедийни клипове без досадно скролване в списъка с видео и аудио сегментите:

Съотношението на страните 16:18 дава основание на LG да обясни, че практическата полза се равнява на „два отделни монитора 16:9, поставени един върху друг“. Екранът на DualUP може да се разделя по средата, така че долната и горната половина да възпроизвеждат различно съдържание от различни източници.

Сред характеристиките са:

• 27.6-инчов IPS панел;

• 98% покритие на цветовата гама DCI-P3;

• поддръжка на стандарта HDR10;

• 2х HDMI порта, DisplayPort, USB хъб, вградени стерео говорители с мощност по 7w;

• възможност за монтаж на стена.

Очаква се LG да представят DualUP в рамките на предстоящото технологично изложение CES в Лас Вегас. Вероятно тогава ще стане ясна цената на монитора. Към днешна дата не е сигурно на кои пазари ще се предлага и дали ще включват европейския, съответно и българския.

Вижте наличните монитори на LG в портфолиото на Ardes.bg.

Loading Facebook Comments ...