Как се маха стъклен протектор ?

Как правилно да премахнем стъкления протектор от телефона

С развитието на технологиите в световен мащаб, смартфоните, лаптопите и таблетите са не просто удобство, но и необходимост. Има много професии, базирани изцяло в тази сфера, както и много такива се упражняват посредством цялостно използване на дигитални и мобилни устройства. Тази важна роля, която заемат технологиите в нашия живот, ни кара да гледаме на тях с голям приоритет и да се опитваме да ги съхраним възможно най-дълго. Именно тук възниква необходимостта от аксесоари за предпазването им.

Какво представлява протекторът

В нашето забързано и динамично ежедневие да бъдем внимателни и да предпазваме вещите си от повреда не е достатъчно средство за защита. Важно е да притежаваме аксесоар със защитна функция, с помощта на който да съхраним смартфона си от надраскване и счупване.

Протекторът е един от най-търсените аксесоари за мобилни устройства и таблети, а разновидностите му са различни. Те се определят от:

  • Материала, от който са изработени – има както изработки от фолио, така и от стъкло;
  • Размера – спрямо това дали търсим такъв за таблет, или смартфон, размерът се различава. Той се определя от големината на екрана, измерен в инчове. Различните марки и модели предлагат различна големина и специфика на екрана. Именно заради това разнообразието на размери е голямо;
  • Дебелината – покритието на различните модели се различава по дебелина. Съответно по-тънките такива предпазват предимно от козметични и повърхностни повреди на дисплея, докато по-дебелите предпазват от сериозни наранявания;
  • Цената – има както евтини, така и по-скъпи протектори. Тяхната цена варира в зависимост от марката производител, качеството на изработката и функциите на защита, които изпълнява.

Какви са предимствата на стъкления протектор

Стъклената разновидност на този вид защита за дисплея на нашия телефон или таблет, е най-предпочитана и най-надеждна. Характеристиките, които притежава, предлагат най-висока степен на защита и значително в по-малък процент водят до премахване и замяна. Това са именно:

1. Независимо от факта, че цената на стъкления протектор е значително по-висока, отколкото на изработените от фолио, качеството, което предлагат, респективно също е по-високо. Технологиите и материалите за изработка са с добро качество, което увеличава крайната функционалност и надеждност на продукта. Това, от своя страна, води до по-продължително използване и рядко премахване и заменяне с нов продукт.

2. Стъкленият такъв е с масивна дебелина, варираща между 0.10 и 0.50 мм. Твърдото покритие и дебелият слой предпазват устройството от нараняване. За разлика от другите модели, при които предпазването е само повърхностно и при по-силен удар или натиск, протекторът ще се счупи, както и дисплеят, тук не е така. Тези модели са удароустойчиви. При възникнал удар протекторът може да се счупи, но екранът ще остане цял.

3. Слагането на стъклен протектор е много по-лесно, отколкото поставянето на фолио изработка. Не е необходимо да търсим специалист за това. Достатъчно е да направим добро почистване на екрана и с прецизни движения да го поставим коректно.

4. При допира на стъкления вариант, можем да забележим, че наподобява повърхността на екрана.

5. Високите класове стъклени модели са с обли ръбове, което прави стъклото лесно за почистване.

6. Предлагат се много разновидности, използващи различни и обновени технологии, което ни предоставя по-голям избор. Съществуват обикновени 2D, както и 2.5D, 3D, 5D:

  • 2D – това са първите модели. Те наподобяват фолио изработките, с разликата, че са от стъкло. Те не покриват цялата широчина на дисплея;
  • 2.5D – те имат извивка на защитното стъкло в левия и десния край, както и покриват цялата широчина на дисплея;
  • 3D – залепващото покритие е само в краищата на дисплея и следва извивките на самия телефон;
  • 5D – имат лепило по цялото покритие и най-добра устойчивост на залепване. Те се изработват от закалено стъкло, получено чрез топлинна обработка на флоатно такова.

Как се премахва стъклен протектор

Освен че съвременните стъклени модели са лесни за поставяне, без необходимост от специалист за целта, те също са лесни за премахване. Както защитното покритие и лепилото позволяват прецизно поставяне, без наличие на мехурчета, така и при премахването няма следи от отпечатъци или петна.

Голямо предимство е, че премахването не изисква никакви инструменти и може лесно да се отлепи от единия ъгъл чрез нокът. При затруднение при премахването можем да използваме твърда хартия, която да пъхнем в единия край и по този начин да се отлепи цялостното покритие. Ако е счупен, трябва да внимаваме да не го огъваме, за да не го раздробим на по-малки частички.

След като сте го премахнали, трябва да почистите екрана, използвайки микрофибърна кърпичка за най-добър резултат.

Какви са причините за премахване

Когато залагате на качествен продукт, все по-рядко би ни се налагало да го премахвате и заменяте с нов. Все пак в дадени ситуации стъкленият протектор трябва да се подмени. Най-честите причини за това са:

  • Напукване – има хора, които, при дребно напукване или драскотина на стъкления протектор, няма да го премахнат и заменят. Има и такива, които държат на перфектната изрядност и състояние на мобилното си устройство или таблет. Когато напукването е повърхностно, то няма да разруши целостта на стъклото, но ако е в дълбочина, би могло на по-късен етап да предизвиква цялостно счупване, което ще доведе до премахване;
  • Надраскване – то променя горния слой на покритието и може да предизвика раздразнение при по-продължително използване на устройството, както и нарушаване на гладкостта при допир. Това може да се превърне в причина за премахване;
  • Счупване – съществуват ситуации, при които при силен удар, самият аксесоар може да се счупи. При това положение трябва да бъде премахнат и заменен с нов.

Защо да се доверите на Ардес за своя избор

Когато избирате аксесоари за своите мобилни устройства или таблети, трябва да заложите на продукти, отговарящи конкретно за вашите модели. Устойчивостта и здравината на предпазващите такива трябва да бъдат безкомпромисни, защото биха ви спестили много средства за премахване и поставяне на нови, както и за счупване или нарушаване на целостта на устройството. Можете да заложите на разнообразие, съчетано с качествена изработка, на достъпни цени в онлайн магазин Ardes.bg.

Loading Facebook Comments ...