Какво е бъмпер?

В днешно време са много малко хората, които нямат телефон. Понякога се случва някои да имат и по два, като единият е за работа, а другият – личен. Важно е екранът и панелът на мобилното устройство да бъдат защитени от нараняване или надраскване. Бъмперът е аксесоар, който служи за предпазител и може да устои на силен удар или падане от височина над 1 метър, но не е водоустойчив, поради което трябва да сте внимателни да не мокрите устройството си.

С какво помага един бъмпер

Този аксесоар е полезен, тъй като предпазва корпуса на вашия смартфон от счупване, а буквалният превод на думата “bumper” от английски означава броня. При монтаж моделът се поставя отстрани на устройството, обграждайки го плътно и държащо го здраво. Лесно може да се направи демонтаж.

Той би могъл да обхване страниците и гърба на телефона и по този начин защитата да стане двойна. Когато го поставяте, трябва да го наместите точно и плътно по канта на мобилното устройство, но същевременно да не се разтегля много. Предпазният аксесоар е подходящ за телефони с прави ъгли и е необходимо да го комбинирате с предпазно фолио или друг вид протектор.

Мобилните устройства, които имат обли страни, не могат да се възползват от функциите, които изпълнява. Това се получава, тъй като той има специални ъгли и възглавнички, които просто няма да паснат на формата на смартфоните с овални ъгълчета.

Видове предпазители тип бъмпер

За разлика от обикновените калъфи за телефони, бъмперите се изработват от мек силикон, за да възвръщат формата си максимално бързо при поемане на удари. Има модели, произведени от пластмасов, гумен, алуминиев, метален или дървен материал. Някои от тях са улеснени при монтиране или сваляне, поради специален механизъм, заключващ рамката.

Съществуват успешни варианти на този аксесоар, като комбинацията от алуминий и силикон, които съчетават твърда повърхност с тънка вътрешна основа. При нас, в онлайн магазин Ardes.bg, можете да откриете качествени бронирани кейсове в отлично съотношение цена/качество.

Налични са и евтини премиум бъмпери, които представляват двуслойни модели със силиконова основа и алуминиева рамка. Ако държите да имате допълнителна сигурност за телефона си, можете да проверите продуктите с подсилени ъгли и допълнителни въздушни възглавници.

Избор на подходящия модел

Покупката на точния модел за нуждите ви е също от такова значение, както и изборът на мобилно устройство. От Ardes.bg ви сме подготвили следните съвети при затруднения в решението:

  • Решете каква защита е нужна – зависи от това, с което се занимавате, както и дали сте внимателен човек при ползване на телефона си. Трябва да вземете решение на база дали имате нужда от по-скъп модел от утвърдена марка или от бюджетен такъв;
  • Интересува ли ви дизайнът – важно е да се ориентирате дали искате най-новите продукти на пазара или по-семпъл вариант. Те обикновено идват в много и различни цветове и декорации по тях и какво ли още не като дизайн;
  • Пробвайте преди да купите – телефонът и бъмперът ще се превърнат в неразделно цяло, така че, за да имате резултати от защитните функции на устройството, е най-добре първо да го изпробвате върху смартфона си. Така ще видите дали можете да използвате всички бутони и функции на мобилния си смартфон. Също така проверете дали всички прорези съвпадат с точното местоположение на телефона.

Бъмперите не са удачни за всички видове телефони, но са добра алтернатива при защитата на вашия смартфон. Цената на един такъв аксесоар е доста по-ниска в сравнение с обикновените калъфи, което се дължи на това, че са по-тънки.

Решението за закупуване на подходящ модел е изцяло ваше и спрямо това какво предпочитате като дизайн или бюджет. Висококачествените материали, от които е изработен един бъмпер, го правят надежден и устойчив на удари и надрасквания.

Loading Facebook Comments ...