Какво е йонизиращ ефект?

За всяко нещо, което е определено, че влияе на здравословното състояние, има както негативни, така и положителни мнения. Йонизирането притежава много предимства, което го прави широко приложим по отношение на здравето и красотата. Ние от Ardes.bg съветваме да се запознаете с ефекта от йонизацията и уредите, които го предлагат, за да се чувствате и изглеждате по-добре както отвътре, така и отвън.

Какво представлява йонизиращият ефект

Йоните с отрицателен заряд доказано влияят положително на здравословното състояние на човека. Препоръчителното съотношение на отрицателните и положителни йони, в което те трябва да се намират във въздуха е 2:1, което означава, че първите трябва да преобладават двойно повече.

Характерно за отрицателно заредените йони, е че те имат къс живот. Естествените им източници са водопади, реки, слънчева радиация, земна радиоактивност, висока температура, силно проливен дъжд, вълни.

Йонизиращият ефект е получен вследствие на йонизацията, която представлява премахване на натрупаното статичното електричество, а предимството му се изразява в подобряване на състоянието на организма и има отношение в подобряването на външния вид на косата.

Какви са предимствата на йонизиращия ефект

Запазването на отрицателните йони в необходимото съотношение с положителните води до здравословни промени за човека:

  • Повишава се капацитетът на горните и долните дихателни пътища;
  • Състоянието на сърдечно-съдовата система се подобрява;
  • Повишава се съдържанието на кислород в кръвта и биоток в мозъка;
  • Подобрява се общото състояние и се намалява чувството за отпадналост и постоянна умора;
  • Подобрява се състоянието на хора, които имат сенна хрема и астма;
  • По отношение на красотата, се използва в областта на поддръжка на косата. Най-новите сешоари имат такава функция, която чрез премахване на статичното електричество и образуването на тази електроенергия, повишава наличието на полезни микроелементи и влажност на въздуха. Тази функция придава на косата мек и лъскав вид, защото запазва водния баланс и подобрява общото ѝ състояние. Йонизиращи сешоари ускоряват процеса на сушене, което ги прави най-добрия избор, особено в допълнение с турмалиново покритие;
  • Понижава се разпространяването на вируси във въздушното пространство.

Устройства с йонизиращ ефект

Животът на отрицателните йони е къс и те бързо се преобразуват, което, от своя страна, нарушава качеството на въздуха. Получаването им чрез естествени източници е трудно на открито, а в затворени пространства – непосилно. За да се запази съотношението между йоните, е необходимо наличието на изкуствени снабдители – йонизатор, плазмен филтър, вентилатор, нагревател.

  • Йонизатор

Този уред ще подобри състоянието ви, като повиши наличието на отрицателни частици, което, от своя страна, ще пречисти въздуха и ще повиши качеството му.
Една от основните характеристики и предимства на йонизатора, е че наличието му в затворено помещение, намалява вредното влияние на електроуреди като телевизори и компютри.

  • Плазмен филтър

Наличието му в климатиците се приема за най-добрия метод за пречистване. Филтрирането елиминира попадналите бактерии в климатика, което понижава възможността за разпространение на инфекции. Плазменият филтър, който може да бъде поставен в климатика, има и освежаващо действие – отнема лошите миризми и придава усещане за естествена чистота и свежест на въздуха.

  • Вентилатор-Йонизатор

Ефективно отстранява прах, миризми, алергени, вредни частици и осигурява постоянен поток на отрицателни йони. По този начин въздухът се пречиства и неговата токсичност се понижава, както и възможността от поява на мухъл. Пречиствателите с йонизиращ ефект могат да се ползват у дома и в офиса.

  • Нагревател / Конвектор с йонизиращ ефект

Обикновените печки и конвектори изсушават въздуха, докато тези с йонизиращ ефект поддържат водния баланс, което е благоприятно за човешкия организъм.

Loading Facebook Comments ...