Как се монтира и настройва видеорегистратор?

След като сте взели решение да се сдобиете с видеорегистратор, вероятно сте забелязали увеличаване на броя на безразсъдните шофьори на пътя и че шофирането вече е по-стресиращо, отколкото приятно. С навлизането на портативните технологии, автомобилните видеорегистратори се продават на все по-добри цени.

Ако сте избрали автомобилна камера, която да отговаря на изискванията, остава само да я инсталирате. Противно на общоприетото схващане, настройката на видеорегистратора няма да отнеме повече от десет минути. Ние от онлайн магазин Ardes.bg съветваме да използвате стандартните кабели за захранване и оригиналната батерия, включени в пълния комплект към устройството. Без значение дали ще го поставяте в кола, или в камион, видеорегистраторите най-често вземат ток от запалката на превозното средство.

Монтаж на автомобилна камера – как се случва?

Най-популярни видове автомобилни камери могат просто да бъдат поставени на таблото или предното стъкло на автомобила.

1. Стандартната камера за автомобил

Тези видове често висят от таблото или предното огледало на колата и по никакъв начин не пречат на водача.

За закрепване на видеорегистратор към превозно средство се използва вакуум или лепяща подложка. По-компактната алтернатива за вас е да изберете устройство с лепкава подложка. Единственият недостатък е, че има вероятност да останат следи от лепило, ако решите да я премахнете.

2. DVR за огледало

Тъй като се прикрепя директно към фабричното огледало на вашия автомобил и не изисква повече вътрешно пространство, този модел е доста иновативен и практичен. 

Устройството се закрепва към огледалото за задно виждане с помощта на гумички за пристягане, които наподобяват коланчета и се предлагат в комплекта. Тези закрепващи гуми не причиняват никакви щети на оригиналното огледало. При стартиране на автомобила устройството автоматично се включва и работи 15 секунди, преди да се изключи.

Конфигуриране на видеорегистратора

Когато автомобилът се стартира, софтуерът на камерата се активира моментално, показвайки изображението, както и иконите на бутоните на екрана на видеорегистратора. В зависимост от това дали екранът е сензорен или не, контролните копчета могат потенциално да се намират под самия DVR екран.

Едни от най-важните настройки на такъв тип камери са датата и часът. Тези данни трябва да бъдат правилно конфигурирани, за да може видеото да съдържа подходящата дата и час в случай на инцидент. В противен случай то няма да бъде прието от застрахователя или съда. В случай на произшествие, ще бъде от голяма полза, ако вашият видеорегистратор е с включен GPS предавател, за да се локализира мястото на инцидента.

В допълнение, може да намалите разделителната способност на камерата, като използвате опциите в менюто, ако високото качество на записите не е основен приоритет за вас. В резултат на това произведените видеоклипове няма да бъдат много големи и няма да заемат много място на картата с памет.

Ако не искате празните видеоклипове да заемат цялата ви карта с памет, добра идея е да активирате циклично записване.

Какво точно имаме предвид под „празни видеоклипове“?

Цикличният запис може да запише видео с дължина от 1 до 10 минути в зависимост от параметрите. Записаният видеоклип автоматично ще бъде унищожен, ако нищо не се случи през това време, а на негово място ще започне нов запис, който продължава отново между 1 и 10 минути. Като допълнително удобство, повечето камери позволяват свързване с домашната Wi-Fi мрежа, докато колата е в гаража. 

Инвестицията в автомобилен видеорегистратор може да ви спести много проблеми и главоболия при по-сериозен сблъсък, кражба или друга свада на пътя в градска среда.

Loading Facebook Comments ...