Геймърският лаптоп Predator Triton 17 X на Acer носи заслужено отличие

„Predator Triton 17 X убедително съчетава най-доброто от света на игрите и работата по отношение на дизайна и техническите характеристики. Така се отразява фактът, че много потребители искат да използват преносим компютър, който е подходящ и за двете предназначения.“ – С тези думи журито на престижната международна награда Red Dot аргументира решението си да връчи на производителя Acer приза за „Най-добър геймърски лаптоп на 2023 година“

Конкуренцията в сегмента на компютрите за игри е пословична. Едно такова официално признание за тазгодишния Predator Triton 17 X наистина е повод да погледнем по-отблизо неговите явни и скрити предимства.

Първото, с което впечатлява този лаптоп, е „CNC унибоди“ металният дизайн. Акцентите в цветовете на корпуса са стилна комбинация на черно и синьо. Машината изглежда достатъчно „агресивна“ за обичайните предпочитания на геймърите, но същевременно е елегантна и би се вписала дори в офис.

17.3-инчовият IPS дисплей с резолюция 2560 x 1600 пиксела превръща Predator Triton 17 X в чудесна работна станция за дизайнери и създатели на електронно съдържание. Екранът покрива на 100% кинематографските стандарти DCI-P3 и DisplayHDR 1000. В игрите можете да очаквате 3 мс време за реакция и опресняване на картината при 250 Hz.

[notification type=“alert-info“ close=“false“ ]Макар лаптопът да е с голям дисплей, инженерите на Acer са се постарали физическите му габарити да позволяват удобно пренасяне. В най-тънката си част корпусът му е с дебелина под 2 см. Теглото не надвишава 3 кг, като включва и 4-клетъчната батерия със сериозния капацитет 99.98 Wh.[/notification]

Първокласно охлаждане за натоварените сесии в игрите

Доброто охлаждане е важно за всеки лаптоп, но това важи с особена сила за геймърските. Причината е, че те са под често и продължително натоварване на процесора и видеокартата, отделящи горещина. Високите температури могат да бъдат опасни за другите компоненти в корпуса и даже фатални за батерията.

Acer са решили комплексно този проблем чрез опитното съчетание на няколко иновативни технологии. С помощта на 5-о поколение вентилатори AeroBlade 3D се охлаждат натоварените компоненти. След това металните перки чрез патентованото завихряне Vortex Flow извеждат горещия извън през специалните отвори на корпуса.

[notification type=“alert-info“ close=“false“ ]В предната част на Predator Triton 17 X се намират и още няколко отвора, предназначени за безпрепятствено преминаване на звука от 6-те вградени високоговорители. Многоканалната аудио система осигурява виртуален съраунд звук и поддържа стандарта DTS X: Ultra.[/notification]

Хардуерът е готов и за най-модерните игри

Процесорът от 13-о поколение Intel Core i9 с нова хибридна архитектура е един от най-мощните компоненти в съвременните лаптопи. Със своите 24 ядра и максимална турбо честота от 5.40 GHz той поставя нов стандарт в производителността. И гарантира, че Predator Triton 17 X ще отговаря и на изискванията за бъдещи игри.

Не по-малко важна в геймърските лаптопи е видеокартата. Acer са избрали Nvidia GeForce RTX 4090. Този графичен ускорител поддържа модерни функции, като хардуерен Ray Tracing (за фотореалистично изобразяване на светлини и отражения) и DLSS 3 (за допълнителни кадри в анимациите от изкуствен интелект). GeForce RTX 4090 е разработена по технологията Max-Q, с която Nvidia постигат максимална производителност при възможно най-малки физически размери на видеокартата.

[notification type=“alert-info“ close=“false“ ]Predator Triton 17 X поддържа до 64 GB DDR5 оперативна памет с честота до 5600 MHz. Лаптопът е оборудван с пълен набор от портове, включващи Thunderbolt 4, USB 3.2 Gen 2, HDMI 2.1, четец за карти памет и 3.5 мм жак за слушалки. Мрежовите стандарти са Killer Wireless Wi-Fi 6E и Killer Ethernet 2.5G.[/notification]

В заключение,

Acer Predator Triton 17x (2023) е изключителен геймърски лаптоп, който впечатлява със забележителната си производителност, видеокарта и дисплей от най-високо ниво и първокласно качество на изработката. Целта му е да осигурява изключително гейминг изживяване и впечатляващо охлаждане. Ако сте сериозен геймър или потребител, който се нуждае от преносим звяр, Acer Predator Triton 17x несъмнено трябва да е на първите места в списъка ви.

Покупката му от сайта или магазините на Ardes.bg носи възможност за допълнителни придобивки. Сред тях са опция за удължаване на гаранцията и застраховка на компютъра, както и надежден и бърз гаранционен и извънгаранционен сервиз.

Loading Facebook Comments ...