Как да изберете най-подходящия лаптоп за учебната година?

Връщането на децата в училище за новата учебна година може да е предизвикателство за родителите и учителите. Огромното разнообразие от преносими компютри би могло да затрудни избора на конкретен модел. Лаптопите, подходящи за образование, трябва да отговарят на определени изисквания.

Вярваме, че можем значително да ви улесним, като дадем насоки и ги онагледим с предложения на лаптопи от портфолиото на Ardes.bg. Нека започнем с това, че техниката за учебни цели не е задължително да бъде мощна или с особено висока производителност. Практически всеки стандартен 15.6-инчов модел може да служи за четене на учебни материали и писане на домашни, за възпроизвеждане на мултимедийни уроци от интернет и дори за дистанционно обучение чрез видео разговори.

Лаптопи с такъв размер на екрана се предлагат във всеки ценови клас, като се започне от най-ниския

Излишно е да се тревожите за „марките“, тъй като покупката от Ardes.bg гарантира, че устройството е от реномиран световен производител. Независимо от характеристиките, всеки ученик ще може да работи онлайн в училище или у дома чрез Wi-Fi (безжична) връзка. Отделни решения позволяват и кабелно свързване. Можете да обърнете внимание дали цената включва операционна система и предварително инсталирани програми, или не.

Ако бюджетът ви го позволява, може да закупите лаптоп с 13.3- или 14-инчов дисплей. Най-тънките и най-леките решения се наричат ултрабуци. В случай че децата трябва да носят компютъра си в училище, ще могат да му намерят по-лесно място в раницата при учебниците.

[notification type=“alert-info“ close=“false“ ]В категорията на стандартните лаптопи Ardes.bg препоръчва решения с многоядрен процесор и 8 GB или 16 GB оперативна памет. IPS екраните са с широки ъгли на видимост и ярки цветове, а кирилизираната клавиатура с подсветка би улеснила писането у дома или в училище.[/notification]

Хибридни лаптопи за горните класове и университета

Те могат да се трансформират в таблети, което ги прави особено удачни за обучение, особено за по-големи деца от средните училища и студентите. Управлението на тези машини под Windows се извършва чрез клавиатурата или тъчпада, а алтернативно – чрез сензорния дисплей. Ако конкретният модел поддържа стилус, обучаващите се биха могли да си водят и ръкописни бележки.

Единствената причина тези компютри да не са подходящи за по-малките ученици е, че са сравнително по-сложни за употреба. Освен това са и от по-висок ценови клас. Ако решите да закупите такъв модел, препоръчваме непременно да го застраховате.

[notification type=“alert-success“ close=“false“ ]В режим „палатка“ или „щанд“, хибридните лаптопи като HP Pavilion x360 са идеални за презентации на мултимедийни проекти в училище и доклади пред целия клас.[/notification]

Десктоп заместителите са перфектни за гейминга и извънучилищното хоби

Животът на учениците не се изчерпва единствено и само с уроците в училище. Те са деца и обичат да играят – с приятели или у дома на лаптопа. В случай че вкъщи си имате геймър, можете да му вземете тъй наречения десктоп заместител.

Това са 17.3-инчови или по-големи лаптопи, които премахват необходимостта от настолен компютър и отделен монитор. Те не са подходящи за носене в училище заради теглото. Но са идеални за интензивно натоварване в жилището ви, на село или където и да сте през лятната ваканция. Оборудвани са с всичко необходимо за съвременните образователни потребности, но и с много повече.

Гейминг лаптопите обикновено разполагат с твърд диск тип SSD, който е с голям капацитет – достатъчен за домашните и модерните игри. Разбира се, те не пестят RAM, нито правят компромиси с производителността на видеокартата. Малко известен факт е, че специфичните геймърски характеристики често са необходими за обработка на снимки и създаване на видео съдържание. Това би развило и хобито на младия човек извън заниманията му в училище.

[notification type=“alert-warning“ close=“false“ ]Препоръчваме модели като ASUS ROG Strix G17 със 144-херцово опресняване на дисплея, щадящо очите на децата, и видеокарта NVIDIA RTX за гейминг от ново поколение.[/notification]

Изброените дотук категории и модели са само част от възможните решения за ученика. Заповядайте в сайта или магазините на Ardes.bg. Опитните консултанти ще ви помогнат да направите най-добрия избор, съобразен с индивидуалните изисквания на ученика и неговите програми в училище.

Loading Facebook Comments ...