Ricoh M 320FB: Многофункционално устройство, повишаващо продуктивността на офиса

Ricoh е мултинационална корпорация, базирана в Токио, Япония. Тя е специализирана в производството на техника и услуги за автоматизация на офиса. Основана през 1936 г., компанията става един от водещите производители на фотографски материали, принтери, копирни машини и многофункционални устройства.

Ангажирани да предлагат иновативни продукти, Ricoh редовно разработват усъвършенствани технологии за печат. Компанията инвестира в научна дейност и анкети за очакванията на потребителите, за да остане в челните редици на индустрията за офис оборудване. Нейните решения предлагат разнообразие от многофункционални устройства (МФУ), съчетаващи възможности за печат, сканиране, копиране и изпращане на факс.

Нека разгледаме конкретно едно от тях

Ricoh M 320FB е многофункционално устройство, което е предназначено предимно за офис и предлага възможности „4-в-1“: лазерен печат, копиране, сканиране и факс. Една такава комбинация го прави универсален вариант за фирми, които искат да оптимизират работния си процес. Сред основните му характеристики за печат се нареждат:

• ADF (автоматичен подаващ механизъм) за 50 листа.

• Може да принтира до 32 черно-бели страници в минута при разделителна способност до 1200 dpi.

• Двустранното отпечатване оползотворява по-ефективно хартията.

• Препоръчителното месечно натоварване на принтера е до 7000 страници на месец, независимо от формата им, който може да бъде A4, A6, A5, B5 или B6.

Ricoh M 320FB поддържа мрежов печат, което дава възможност на няколко потребители да се свържат и едновременно да използват устройството (опционално). Налични са два безжични стандарта – Wi-Fi Direct и Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac.

Скорост и детайли при другите три функции

Да разгледаме и основните характеристики на копира и скенера:

• Поддържа се многократно копиране на един документ – до 99 копия с резолюция 1200 х 1200 dpi и възможност до 4-кратно увеличение. Самият зум може да се прави на стъпки от 1% за по-голяма прецизност.

• Двустранно сканиране. Скоростта зависи от цветовете: черно-белите документи – до 13 изображения в минута, пълноцветните – до 4.5 изображения в минута. Разделителната способност в тази функция на МФУ е 600 dpi.

• При факса се използва протокол ITU-T (CCITT) G3. Скоростта на предаването е 3 секунди. Модемът поддържа скорост 33.6 Kbps.

Допълнителна информация

Многофункционалният Ricoh M 320FB разполага с всичко, от което се нуждаят традиционните и модерните офиси. Вградената памет е 256 MB. Работата с устройството се улеснява от сензорния LCD дисплей с размер 4.3”.

В комплекта е включен стартов консуматив с капацитет 1000 страници. Той е тип all-in-one за всички функции на устройството. Компанията производител е предвидила гъвкави решения за фирмите относно допълнителния консуматив: модел SP 330L (3.5 хиляди страници) или SP 330H (7000 страници).

Дори повече характеристики и винаги актуална цена на Ricoh M 320FB ще намерите в онлайн магазина на Ardes.bg.

Loading Facebook Comments ...