Lenovo IdeaPad G560 – най-накрая атрактивен.

lenovo-g560

Когато говорим за 15.6″ лаптоп от среден клас, най-често става въпрос за мултимедиен модел подходящ за филми, по-леки игри и без излишни екстри. Lenovo G560 обаче успя да помести в приемлива цена компоненти над средното ниво, екстри като HDMI и eSATA и за пръв път – атрактивен дизайн.

Lenovo IdeaPad G560 е част от бюджетната G серия лаптопи за ежедневна употреба вкъщи или в офиса. Размерите на лаптопа са 3.56 x 37.59 x 25.15 cm и тежи 2.56кг.

Вместо популярната в момента клавиатура с разстояние между бутоните, Lenovo са предпочели традиционна такава и са и добавили цифров блок (NumPad). Мултимедийни бутони – липсват.

ideapad-g560

Тъчпада на Lenovo G560 е нестандартен, заради двата си бутона, които не са отделени, а са част от целия тъчпад т.е. натискайки бутоните му – местите целия панел, заместител на мишката.

Силната страна на модела са неговите комуникационни портове. Новият лаптоп Lenovo разполага с аналогов VGA порт за връзка с външен монитор, три USB 2.0 конектора, цифров HDMI аудио/видео изход за вързка с LCD/ плазмен телевизор, ExpressCard/34mm слот за разширения (TV-тунер например), четец на мултимедийни карти и eSATA порт за директно свързване с външен твърд диск. Освен това eSATA порта „по традиция“ е комбиниран и работи като USB – така може закачите до 4 USB устройства.

Серията G560 се „задвижва“ от новия Intel Core i3-330М процесор с тактова честота 2.13GHz. В комбинация с 3 или 4 GB оперативна памет Lenovo IdeaPad G560 не може да се задтрудни с ежедневните Ви задачи. Видео картата nVidia GeForce G 310M – 512MB е от среден клас и ще Ви бъде полезна във всичко освен най-новите 3D игри.

Батерията може да поддържа компютъра без ел. захранване средно около 3 часа.

Интересна черта на Lenovo IdeaPad G560 е софтуера за разпознаване на човешко лице Lenovo VeriFace, който идва с лаптопа.

Екипът на Ardes.bg Ви благодари за отделеното време.

Ревю на Lenovo IdeaPad G560

Loading Facebook Comments ...