Apple представи новия iPod Nano, Apple TV и iTunes 10

apple-event

На 01 септември 2010г Apple обявиха новостите около своите продукти. Както Ви споменах миналата седмица събитието се състоя в Сан Франциско. Основната тема беше новите iPod touch, nano, shuffle, classic.

Семейството на iPod изглежда доста по-различно.

iPod

new-ipod

Първо Touch модела е още по-бляскав и компактен, а вече с 2 видео камери и поддръжка на FaceTime видео разговор. iPod Touch е наследил почти всичко от iPhone 4.

ipod-touch

След това идва коренно различният iPod nano, който е намалил размерите си двойно благодарение на мултитъч дисплей. Размерите му доближават тези на iPod shuffle. За жалост няма акселерометър, но пък с едно просто завъртане с пръстите можете да променяте ориентацията на дисплея. Можем да отбележим невъзможността му да възпроизвежда видео като стъпка в обратна посока!

iPod shuffle – нов дизайн, „взел е“ навигационното колелце от iPod nano, поддържа плейлисти и е евтин.

iPod classic – все още се предлага като нов продукт, но не е обновен и стои самотно в дъното на щанда, като единствения останал mp3 плейър с твърд диск.

Apple TV

Слуховете, за които писахме в статията „6 неща, които очакваме от Apple на 1-ви септември“ се оказаха верни… наполовина. Apple TV не си промени името на iTV, но се сдоби с нова интересна цена от 99$ за Щатите. За съжаление не се предлага в България, затова няма да се задълбочавам в анализи.

iTunes

И на последно място iTunes. Вече е „по-социален“ с Ping (социална мрежа в музикалната ниша).

Презентацията на новия iPod Touch.

Екипът на Ardes.bg Ви благодари за отделеното време.

Loading Facebook Comments ...