Wireless Display – безжично видео от Intel

безжичен-дисплей

Връзката между телевизор и компютър е доста сложна. През годините, сме използвали настолни компютри, лаптопи и малки устройства за медия приложения, достъп до глобалната мрежа и други. За да ни улеснят, компанията Intel ни предлага новата си система Intel’s Wireless Display. Тази комбинация от хардуер и софтуер, ще ви позволи безжична връзка, като например от лаптоп към LCD или плазмен телевизор.

Наричана още WiDi технология, като за начало ще бъде интегрирана в три модела лаптопа на Dell, Sony и Toshiba, към които върви Netgear адаптер с името „Push2TV“.

Ще е нужно свързване с Netgear-brander приемника с захранващия адаптер и естествено със HDMI изхода на вашия монитор или телевизор. Устройството не е по-голямо от обикновен Wireless рутер, достатъчно малък, за да можете спокойно да го разположите зад самия монитор например. След като пуснем външния дисплей, виждаме съобщението „Ready for connection“ (Готов за връзка). За да започне комуникацията е нужно да се стартира Intel Wireless Display на вашия компютър.

Връзката остава стабилна и дори можете да свържете устройството към още един монитор без допълнителни настройки. Картината от вашия лаптоп става огледална на тази от мониторите свързани с Netgear устройството. Имайте в предвид, че можете само да отразите вашия дисплей, не да го удължите. Неудобно за сърфиране или играене на игри, но е чудесен за гледане на видео и управление на по-прости приложения като например музикални плейъри. Имате достъп до стандартни настройки, включващи инструмент за промяна на големината на картината. Качеството на картината е добро, след малки настройки на телевизора ви. Можете безпроблемно да гледате поточно HD видео (Youtube клипове и пр.).

Има хиляди начини да свалиш и стартираш видео чрез телевизор, но тази технология ни позволява да го правим по-лесно и естествено безжично. Има опции позволяващи създаването на връзки с голям брой други лаптопи.

За съжаление, за сега WiDi технологията е лимитирана, но се надяваме в бъдеще да я срещаме по-често и в други системи, както и оптимизирането й при PC гейминга.

Екипът на Ardes.bg Ви благодари за отделеното време.

 

Loading Facebook Comments ...