Таблет Archos 101 – 10 инча с ниска цена.

Интернет таблетът Archos 101 е новият продукт на компанията, който разполага с 10.1-инчов дисплей и работи с операционната система на Google – Android 2.2 Froyo. Дизайна е доста добър, тъмно сив цвят и черна полирана алуминиева рамка. Изключително тънък и лек – 12мм и 480гр за разлика от iPad който е с 13.4мм и 680 гр. Моделът на Archos е достъпен с 8 и 16GB памет.

tablet-archos-101

Android работи по-бавно от очакваното за 1GHz-овия процесор, което означава че навигацията около системата и зареждането на приложения става по-бавно. Въпреки това менюто е опростено и улеснено с помощта на добавените четири бутона – Back, Menu, Home и Search които са видими постоянно докато работите с останалите приложения и пр. Единствените физически бутони са Power бутон и за сила на звука.

Екранът на таблета е снабден с редица от диагонални линии, които са видими дори когато е изключен, като лесно можем да го оприличим със слънчев соларен панел. Всъщност, според Archos това са сензорите на самия екран. Резолюцията, на капацитивния дисплей е 1024х600. Писането с две ръце на Qwerty клавиатурата му е малко трудно, тъй като при изправено положение в средата на клавиатурата се получава малко разпъване. Все пак в пейзажен режим писането е доста по-приятно и лесно.

Богат набор от комуникационни портове – стандартен и микро USB портове, микро HDMI изход за връзка с плазмен или LCD телевизор, както и слот микро SD. 3G липсва, но благодарение на WiFi, връзката с интернет ще се осъществява също така лесно. 3.5мм жак за слушалки който лесно можем да объркаме със захранващия вход. И накрая да не забравим да споменем за наличието на предна уеб камера. Батерията издържа до 10 часа при използване на интернет, 7ч при гледане на видео.

Като цяло таблета е много добър за цената си. Тънък и лек с добри комуникативни възможности, но сякаш е мааалко бавен. Все пак ако търсите евтино устройство (под 600 лв) с голям дисплей за сърфиране в интернет, гледане на видео и работа с мултимедийни приложения Archos 101 е добър вариант.

Екипът на Аrdes.bg Ви благодари за отделеното време.

Loading Facebook Comments ...