Таблет Аcer Iconia Tab A500

acer-iconia-tab

Таблетът Acer Iconia Tab A500, на пръв поглед изглежда доста добре, предлагайки много функции, в комбинация с двуядрен процесор. Но все пак е твърде рано да кажем дали операционната система Android 3.0 Honeycomb, ще превърне този таблет в надежден опонент на iPad.

„Размерът е от значение!” – но когато става въпрос за таблети, се оказва, че от значение са само два размера – 7 и 10-инчов. Acer създава два модела базирани на тези два стандарта – 10-инчов Acer Iconia Tab A500 и 7-инчов Acer Iconia Tab А100. И двата модела ползват Android операционна система, възползваща се от двуядрени процесори. Но нека да не излизаме от темата и да обърнем внимание на по-големия, 10-инчов модел  А500.

Въпросният таблет Acer Iconia Tab А500 ползва двуядрен Nvidia Tegra 2 процесор и Nvidia GeForce графичен чип. Този хардуер би трябвало да даде една прилична бързина при сърфиране, гладко изпълнение на видео и чудесно играене на игрите предназначени за Android устройства. На лице са няколко варианта за свързване към глобалната мрежа и други устройства. HDMI изход, свързващ таблета Ви с плазмен или LCD телевизор, WiFi и 3G за връзка с интернет, както и Bluetooth 2.1 . Ще откриете още и двата варианта – стандартен USB 2.0 и USB mini.

За разлика от опонента си iPad, с А500 ще можете да гледате Flash видео, анимации и пр. Видеото се възпроизвежда гладко и ясно, с наситени цветове и без никакви признаци на лаг (естествено при добра Wi-Fi връзка). Качеството на звука е добро като за такова устройство. Има и софтуер за подобряване на звука – Dolby Mobile. Притежателя на това устройство ще се радва и на две камери – предна 2MPx камера за видео разговори и задна 5MPx с автофокус за заснемането на по-качествени снимки.

Стандартно А500, ще използва Android 3.0 Honeycomb. Honeycomb е специално създаден за таблети, даващ повече пространство на дисплея за вашите приложения, 3D ефекти и т.н. Двуядрения процесор би трябвало да е перфектен, за да поддържа 3D въртележките и анимации безпроблемно. Също така ще помогне за гладкото възпроизвеждане на HD видео и светкавично управление на браузъра по време на сърфиране.

Acer са добавили и собствен софтуер работещ успоредно с Android. Заглавния екран е разделен на четири: игри; e-книги и списания; музика, видео и снимки; и социални мрежи. Приложението на Acer SocialJogger позволява лесната връска с Facebook, Twitter и други социални мрежи.

На външен вид Acer Iconia Tab A500 изглежда зашеметяващо. Единствения недостатък може би е липсата на физически бутони, които са нужни за работата с по-стар софтуер, но с нетърпение очакваме финалната версия на таблета ползваща последната версия на Android.

Екипът на ardes.bg Ви благодари за отделеното време.

Loading Facebook Comments ...