Таблет Asus EeePad Transformer или почти нетбук.

таблет-asus

Писането на iPad тъч-клавиатура не е толкова трудно, но все пак много хора предпочитат да използват физическа клавиатура. Специално за тях представяме новия таблет Asus EeePad Transformer, който е комбинация между 10-инчов Android таблет и док клавиатура, която има собствена батерия. Целия комплект струва малко повече от iPad 2, но ако нямате нужда от док клавиатурата цената ще бъде значително по-малка.

На пръв поглед, този таблет прилича на нов модел нетбук от ASUS. Корпуса е  с лек кафеникав оттенък. Покритието на целия корпус е със защита от пръстови отпечатъци, лек е и е удобен. Таблетчето е с размери 10.7х6.9х0.5-инча – същите размери както при Acer A500 и малко по-голям от Motorola Xoom. Теглото му е малко над 500гр. – с около 100гр. по-малко от двата си конкурента от Acer и Моtorola.

От лявата страна се намира бутона за включване и бутони за регулиране на звука, изход за слушалки, а от десния край мини HDMI порт и microSD слот. От долната страна се намира 40-пинен конектор за връзката с клавиатурата или захранването. Клавиатурата има същия 40-пинен конектор, а от ляво се намира USB портът. Друг USB порт можете да откриете от десния край на клавиатурата и освен това, там се намира и SDHC слот за карта  памет.

Дисплеят на Asus EeePad Transformer e 10.1-инчов и 1280х800 пиксела. За направата му е използвана IPS технология, която е използвана и при iPad дисплеите за подобряване на ъгъла на видимост. В сравнение с Motorola Xoom и двата таблета дават еднакво ясно и наситено, единствената разлика може би е резистентноста към пръстови отпечатъци която притежава Asus-чето. В сравнение с А500 пък EeePad се представя доста по-добре. В режим таблет, дисплея дава изключителна чувствителност на допир, но при използването му с док клавиатурата чувствителността му намалява и се налага по-честото използване на мишката.

Двуядрен процесор  Nvidia Tegra 2 с тактова честота 1GHz, 1GB оперативна памет с възможност за ъпгрейт с още 1GB, 16GB дисково пространство.  Всичко това ни подсказва, че работата с него ще е не само безпроблемна , но и наистина приятна. Освен това разполага с два висококачествени говорителя, две камери – задна 5MPx и предна за провеждането на видео разговори. Благодарение на двете батерии в режим нетбук, ще можете да сърфирате в интернет пространството чрез WiFi  цели 8.5 часа.

Transformer ползва Android 3.0 HoneyComb, към който ASUS са добавили няколко хитри,  но не чак толкова значими промени. Променили са иконите и са добавили интересния активен тапет, който представлява кубчета лед,  които са във вода. Благодарение на високочувствителните сензори, водата се поклаща дори и при най-малкото движение, но това не е всичко, нивото на водата показва нивото на батерията. Богат набор от приложения, гаджети и всичко необходимо за вашите нужди.

Екипът на Ardes.bg Ви благодари за отделеното време.

Loading Facebook Comments ...