Toshiba Thrive – първият таблет на марката.

Toshiba Thrive – не за първи път, TOSHIBA се появява на пазара доста след основните си конкуренти, с продукт наистина достоен да се бори с тях. През 2009, TOSHIBA пуска на пазара своя нетбук NB205, който се оказа фантастичен. По същия начин и сега от компанията представиха своя първи Android базиран таблет, за който очакванията бяха доста големи, имайки предвид възможността на производителите да се поучат от грешките на всички останали от бранша и да ги изчистят максимално.

Със сигурност няма да се разочаровате от този прекрасен 10-инчов таблет. Снабден е със стандартен USB и HDMI портове, SD слот за карта памет и лесно сменяема батерия (както при повечето лаптопи). Разполага с най-нужните приложения, така че няма да се налага да ги търсите в Android Market, освен това таблетът е един от първите с Android 3.1 – подобрена версия на Honeycomb (3.0). Стартовата цена е от 429 щатски долара, с която TOSHIBA подбива цените на основните си конкуренти отвъд океана. За България няма официална цена … засега.

Няколко месеца преди появата си на пазара, таблетът Toshiba Thrive подигравателно бе наречен „дебелак“. В сравнение с водещите на пазара таблети, този се оказа малко „по-едричък“ от тях: 1.6см тънък, широчина 27см и височина 17 см. Тежи 752гр. Задната страна е украсена с гумирано релефно покритие. Текстурата на капака напомня за Toshiba нетбук, като изключим линиите, коите се пресичат по диагонала.Освен това той може да бъде изваден като отдолу се крие батерията, която също може да се извади безпроблемно, нещо нетипично за всички таблети. Ако не ви допада цвета, можете да закупите друг такъв с различни цветове.

Дислплеят е 10.1-инчов и е със същата резолюция както при Galaxy Tab – 1280 x 800. Въпреки че е доста ярък, ъгъла на видимост е малък. Като бонус от TOSHIBA са добавили опция за изчисване на изображенията – използвана при повечето лаптопи от компанията, но все пак трудно ще забележите разликата на такъв малък екран.

Както и при повечето от конкурентите си, така и този работи върху NVIDIA Tegra 2 платформа – процесор с 2 ядра. „Студено“ стартиране отнема не повече от 20 секунди, точно толкова време отнема и на Samsung GalaxyTab, който ползва същия процесор с тактова честота 1GHz. Благодарение на хардуера си, таблетчето дава страхотни резултати, като най-добре се представя при сърфиране, дори и в базирани на Flash интернет страници. Доста от другите таблети не могат да се справят по същия начин.

Освен всичко това, Thrive има и страхотна 5-мегапикселова задна камера, с която ще можете да правите снимки, дори когато светлината е по-слаба или обекта, който искате да заснемете се движи. Освен нея отпред има и 2mpx камера, чрез която може да се провеждат видео разговори например. Батерията, както казахме по-горе е лесно сменяема, което означава, че винаги можете да я смените с напълно заредена такава, която ще ви струва още 80$ за бройка. Все пак ако нямате излишни 80$, батерията, с която пристига Toshiba Thrive издържа до 11 часа и около 6 ч. при гледане на филми и включен Wi-Fi.

Екипът на Ardes.bg ви благодари за отделеното време.

Loading Facebook Comments ...