Norton Anti-Theft – услуга за откриване на откраднати лаптопи

 

norton-antitheft

Symantec вече предлага нова услуга Norton Anti-Theft, с помощта на която ще откриете и върнете откраднатият Ви лаптоп.

За откриване на откраднати смартфони има много услуги по цял свят, а ето че вече може да сте сигурни и за вашият лаптоп. Всичко, което се иска от Вас е да се регистрирате и да изтеглите Norton Anti-Theft. Ако лаптопът Ви бъде откраднат, влизате в профила си и използвате предложените инструменти.

Едно от нещата, които Norton Anti-Theft може да прави е да открие местоположението на вашия лаптоп. За това се използва услугата Skyhook – тя събира данни от обществени Wi-Fi точки на достъп в цял свят и ако откраднатото устройство се свърже към Интернет през една от тези точки, мястото му ще бъде записано от Skyhook и ще Ви бъде показано на картата. В момента услугата Skyhook официално се поддържа само в САЩ, но на теория би трябвало да работи навсякъде.

„Sneak Peek“ е друг инструмент на Norton Anti-Theft услугата, който Ви позволява да направите снимки с вградената камера на лаптопа. Това би помогнало много за идентификацията на крадеца, както и за мястото, където е компютъра Ви. Има възможност и напълно да заключите лаптопа и да му изпращате съобщения, в случай, че това би помогнало.

В момента услугата Norton Anti-Theft е в бета стадий, като можете да се регистрирате и да я изтеглите безплатно на официалния сайт. От Symantec обещават да добавят и платена версия, която ще има възможност за откриване и на смартфони, и таблети.

Екипът на Ardes.bg Ви благодари за отделеното време.

Loading Facebook Comments ...