Acer Aspire 5750G – геймърски лаптоп на изгодна цена

acer-aspire-5750gАко искате един наистина производителен лаптоп и графика с огнева мощ, но разбира се, без да се озовете на прага на банкрута, 15.6–инчовият Acer Aspire 5750G е точното попадение за вас. Този високоскоростен преносим компютър е съчетал в себе си следните мощни характеристики:  Intel Core i5-2410M  процесор, 640 GB  твърд диск, 4 GB РАМ  и видео карта nVidia GeForce GT 540M, която се грижи за по-невероятното геймърско преживяване.

Въпреки, че тази машина впечатлява със силните си конфигурации, можете да си я купите за 1149 лв, което я прави един от най-евтините геймърски лаптопи за хора, които обожават да играят, но не разполагат с достатъчно средства, за да си позволят скъп компютър за тяхното любимо занимание.

Общ преглед

Ноутбукът без съмнение има приятен външен вид с изчистеният си и непретенциозен дизайн. Той е наистина стилен, но феновете на Acer определено ще забележат, че липсва здравият алуминиев корпус и хромирано покритие, които се срещат при по-скъпите машини от тази марка. Шасито е изработено от модерни пластмаси, но колкото и здраво, и издръжливо да се чувства, самият факт, че лаптопът не е с премиум дизайн,  при положение колко мощни характеристики има и на каква цена се продава, е малко разочароващ.

Теглото на ноутбука е само 2.6 кг., така че без проблем можете да го носите със себе си, когато пътувате. Тялото е впечатляващо тънко, с максимална дебелина от 34 мм.

Друг разочароващ елемент откриваме и на дисплея. Прието e геймърските лаптопи и такива, които са предназначени основно за забавления, да използват високо резолюционни дисплеи, но 5750G ни се предлага с резолюция 1366х768 пиксела. Ъглите на виждане също е можело да бъдат с по-добро качество, тъй като сега ще трябва да се съобразявате в каква позиция да поставите екрана, за да можете да виждате ясно.

Като цяло обаче екранът предоставя ярка картина и силен контраст и е чудесен за гледане на филми.

Високоговорителите са с добро качество, но разбира се винаги може и повече.

Един поглед е достатъчен, за да разберем, че клавиатурата е на лаптоп, произведен от Acer. От компанията винаги залагат на широка клавиатура, с перфектно плоски бутони и с достатъчно разстояние по между си.

Интерфейс

В 5750G ще откриете един добър набор от портове, които са най-използвани от потребителите. Снабден е с HDMI порт, RJ-45 (вход за LAN кабел), VGA порт за външен монитор, вход за микрофон, 3 x USB 2.0, аудио изход за слушалки, 2 x USB 3.0,  DVD записващо устройство и 5 в 1 четец за карти.

Лаптопът разполага с достатъчно памет в твърдия диск (640 GB), което ви осигурява достатъчно пространство за съхранение на мултимедийни файлове, работни документи и т.н.

Производителност

Ноутбукът определено се отличава, когато става въпрос за мощност и бързина. Той е конструиран с производителен Intel Core i5-2410M процесор, което позволява на лаптопа да работи с пълна пара, дори и да има отворени десетки други приложения.

Възпроизвеждането на всякакви видове мултимедийни файлове и тежки игри е като детска игра – отлично, благодарение на nVidia GeForce GT 540M видео картата.

Лаптопът е снабден с 6-клетъчна, литиево-йонна батерия, а технологията Nvidia Optimus автоматично деактивира GeForce картата, когато ноутбука не се използва дълго време, което от своя страна удължава живота на батерията. Лаптопът може да издържи до 5 часа без зареждане, в случаите когато не е твърде натоварен и не работи на бързи обороти.

Плюсове:

  • Много мощен процесор;
  • Бърза видео карта;
  • Голяма РАМ памет;
  • Дълъг живот на батерията;
Минуси:
  • Ъглите на виждане не са нищо особено
  • Екранът не е подходящ за работа навън
  • С тъчпада се работи малко трудно
  • Качеството на тонколоните, можеше да бъде и по-добро.

Този лаптоп е едно надеждно устройство на  добра  цена, но основният му недостатък е, че когато се играят тежки игри, лаптопът загрява много бързо. Така че, за да контролирате тази голяма вълна от парещ въздух е нужно да си вземете допълнително охлаждаща поставка.

В заключение можем да кажем, че лаптопът напълно оправдава цената си. Приличната цена го прави подходящ за студенти и хора с ограничен бюджет, които искат много добър компютър, отговарящ на паричните им възможности. Acer за пореден път зарадваха своите почитатели, а още със самата си поява Acer Aspire 5750G предизвика истинска сензация и съвсем скоро се превърна в един от най-търсените продукти в специализираните магазини.

Екипът на Ardes.bg Ви благодари за отделеното време.

 

Loading Facebook Comments ...