Най-бележитите моменти в живота на Стив Джобс

steve-jobs-moments

Стив Джобс бе един от най-влиятелните и новаторски предприемачи в историята, той изобрети нови и уникални технологии, без които повечето от нас днес, не могат да живеят. Той завинаги ще бъде запомнен с невероятния си талант, харизма и способности, и с огромния тласък, който даде на развитието на информационните технологии, компютърната индустрия и музикалния бизнес.

Стив Джобс бе ненадминат естет и ценител на изисканото. Той бе същински творец, почитател на изтънченото и красивото, на модерните технологии, които създават удобство и комфорт. И не на последно място – идол на милиони хора по света, които се учеха от него и му се възхищаваха.

Роден е на 24 февруари 1955 година в Сан Франциско, САЩ, но на 56 – годишна възраст умира от рак на панкреаса, след 7–годишна непрестанна борба. Но неговата нестихваща страст да твори и създава уникални и функционални продукти, му спечелиха милиони почитатели по целия свят.

Сега ще разгледаме петте най-забележителни момента от впечатляващата кариера на Стив Джобс.

Макинтош. Когато Макинтош се появява за първи път в САЩ през 1984 година, американците не са били особено очаровани, защото софтуера им се струвал прекалено сложен и е трябвало да се учат от начало, как се работи с тази операционна система. Поради тази причина Стив Джобс лично се заема с продуктa и го променя така, че хората да започнат да го искат. Той прекарва близо 5 години в усъвършенстването и разработването на Mac OS. Днес голяма част от потребителите използват продукти на Apple, захранвани именно от операционната система, популяризирана от Стив Джобс.

iPod. Със сигурност, още помните добрите стари времена, когато ползвахте CD плеър и се хвалехте пред вашите приятели с модерната си джаджа. Е да, но благодарение на креативното мислене на Стив, беше създаден iPod – а и с това се постави началото на един нов начин, по който хората из целия свят, започнаха да възприемат музиката.

iPad. Това е джаджа, която не всеки има още, но и това е само въпрос на време. Въпреки, че не е от онези съвременни технологии, без които не можем да живеем, все пак е от полза да го имаме под ръка. От четене до гледане на филми, ровене из Интернет и т.н. – има всички функции и екстри, с които разполага един обикновен нетбук или таблет.

Анимираните филми. Може би, много от вас не са запознати с факта, че Стив Джобс е вземал активно участие и в филмовия бизнес. Той е изиграл важна роля в техническото развитие на филми като Toy Story, A Bugs Life и Monsters Inc.

iPhone. В никакъв случай, не бихме могли да пропуснем най-успешното изобретение на Джобс, а именно iPhone. Бавно, но сигурно в наши дни всеки гледа да се отърве от стария си смартфон или да го търгува за нов iPhone. Това устройство се превърна в индустриален стандарт, който останалите производители на мобилни апарати се опитват да следват.
Свикнете ли веднъж с iPhone, животът без него изглежда някак скучен и сив.

Екипът на Ardes.bg Ви благодари за отделеното време.

Loading Facebook Comments ...