Лаптопът HP 625 – чудесен избор за ежедневните ви нужди

hp-625

Компанията HP е един от най-добре продаваните производители на лаптопи в света. С богата гама от функции, лек и привлекателен дизайн, пълна функционалност у дома или в офиса, произведените от тях модели привличат любопитството и интереса на потребителите.

HP 625 също не прави изключение и изглежда много елегантно, но в същото време дизайнът му е сдържан и не прекалено, набиващ се на очи. Единствено в средата на капака се вижда логото на фирмата. Лек и компактен, вие можете да го носите със себе си и да го използвате, когато ви потрябва. Снабден с AMD V-Series V160 процесор и ATI Mobility Radeon HD 4200 видео карта, той гарантира прилична производителност и бързина при работа с леки приложения и програми. За цена от 733 лв. можете да се сдобиете с едно мобилно и надеждно устройство.

Дизайн

На външен вид лаптопът е стилен, но както казахме не прекалено пищен, за да приковава погледите само към себе си. На тегло достига до 2.5 кг, което ще ви предостави значително удобство, ако трябва да го носите с вас. Цялостната му изработка е стабилна и издръжлива, без скърцане или огъване на капака и долната част на устройството. Капакът му има специално покритие, което го защитава от наслояване на прах или поява на драскотини.

Звук и картина

Лаптопът разполага с 15.6- инчов екран, което осигурява добър изглед към уеб страниците и текстовите файлове, без да се налага да скролвате постоянно надолу и нагоре. Резолюцията на екрана е 1366х768 пиксела – идеална за гледане на филми и сърфиране из интернет. Икономичната LED подсветка, с която е снабден дисплеят, позволява да се удължи живота на батерията, а вградената камера ще ви даде възможност да разговаряте и да се виждате на живо с приятели  от цял свят. Единственият недостатък на екрана е, че не е подходящ за работа на открито, при пряка слънчева светлина.

Тонколоните се намират точно над клавиатурата. Силата на звука е достатъчно задоволителна, ако просто искате да гледате филм, но ако желаете да слушате високо музика, ще трябва да използвате външни тонколони.

Клавиатура и тъчпад

Една от особеностите при клавиатурата на HP 625 е, че е защитена от влага. Разбира се, ако разлеете чаша вода или кафе, може да има сериозни последствия, но от малки пръски и влага бутоните са предпазени.

Ноутбукът разполага с доста голям размер клавиатура, но по някаква причина производителите са решили да не го снабдят с допълнителен цифров блок. Странно е, защото има достатъчно място и това щеше да направи лаптопа още по-функционален.

С тъчпада се работи много лесно и приятно, с плавни и фини движения.

Параметри

HP 625 е снабден с процесор AMD V-Series V160 и интегрирана графика ATI Mobility Radeon HD 4200, разполага с 2 GB Рам памет и 320 GB хард диск. Лаптопът без проблеми може да се справи с всички офис приложения, софтуер за презентации, непрофесионални програми за редактиране на снимки и т.н. Той не е подходящ за играене на тежки  игри и обработка на триизмерна графика.

Моделът разполага и с DriveLock – тази функция ви позволява да заключите информацията в твърдия  диск от недоброжелатели, така че никой да не разбира какво има там.

Портове и слотове

Лаптопът има добър набор от портове.

От дясната страна на лаптопа има DVD устройство и 2 USB 2.0 порта. От лявата се разполагат HDMI, ExpressCard, USB и VGA. Високоскоростният безжичен интернет е осигурен чрез  Wi-Fi 802.11 b/g/Draft-N. Има и жак за слушалки и микрофон.

Батерия

Животът на батерията трае средно 3 часа  без зареждане, като това зависи от конкретното натоварване на лаптопа. Предимството е, че няма мемори ефект и може да се зарежда по всяко време.

Охлаждане

 Лаптопът се охлажда много добре и дори  да е по-натоварен от обичайното не издава силен шум. Естествено, не е желателно да го оставяте върху повърхности, които буквално могат да го накарат да пари, а вентилатора да започне да бучи.

Като заключение можем да кажем, че лаптопът е оборудван с всичко, което се изисква за работа в офис, кабинет или за забавление. Той ще ви бъде изключително полезен и няма да ви създава излишни главоболия. Главният му недостатък е едноядреният процесор, който не е достатъчно бърз и се натоварва, ако има отворени повече от 2-3 приложения наведнъж.

Но за цена от 733 лева вие получавате страхотен помощник, с добри параметри и функционалност, която изцяло да задоволи нуждите ви.

Плюсове:

  • добри технически данни
  • подходящ за ежедневна употреба

Минуси:

  • няма цифрова клавиатура
  • липсва Gigabit  Ethernet
  • слаб процесор

 

Екипът на Ardes.bg Ви благодари за отделеното време.


Loading Facebook Comments ...