Лаптопите Samsung – качество и надеждност

samsung-kachestwo-nadejdnost

Наскоро, компанията Samsung Electronics направиха презентация, свързана с качеството и издръжливостта на ноутбуците, произвеждани от фирмата. Презентацията бе доста интересна и разкри един нов ъгъл, от който да погледнем на лаптопите с марка Samsung. В нея са показани различните тестове, на които е бил подлаган всеки един нов модел, преди да бъде пуснат в производство. Тестовете засягат здравината и надеждността на лаптопите, поставяйки ги в множество екстремни ситуации.

Обръща се голямо внимание и на факта, че компанията сама произвежда всички компоненти на лаптопите и това й предоставя възможност да следи по-добре за тяхното качество.

Компонентите, които произвежда компанията

 За да гарантира по-доброто качество и здравина на своите преносими компютри, Samsung се залавя да произвежда сам необходимите компоненти, които използва за моделите си. Това има няколко големи плюса, които в никакъв случай не бива да се подценяват от останалите компютърни гиганти. Така е далеч по-лесно да се следи процеса на изработката на отделните части и има по-стриктен вътрешен надзор, като и се пестят доста разходи и пари.

В лабораториите на компанията постоянно се работи върху развитието на допълнителни функции и усъвършенстването на ноутбуците в полза на потребителите. Това гарантира по-голяма стабилност и функционалност на лаптопите.

Някои от продуктите, които фирмата произвежда, и с които снабдява лаптопите си са  LCD панели, твърди дискове, батерии, оптични устройства, DRAM памети и др. Голяма част от другите производители на лаптопи предпочитат компоненти изработени именно от Samsung, заради перфектното им качество и издръжливост.

Няма как да не споменем, че Samsung е най-големият производител на LCD панели и DRAM памети в света, както и че е един от най-добрите в направата на литиево–йонни батерии, с голяма продължителност на живота .

А сега нека видим и какво показват тестовете.

Тук ще видите едни много интересни тестове, на които са били подложени лаптопите. Под мотото „Един лаптоп Samsung може!“, машините определено ги издържат повече от успешно.

Способни ли сте да направите 25 хиляди коремни преси?

Samsung казва, че лаптопите могат.

Направен е торсионен тест, които се изявява в това, че ноутбуците са затваряни и отваряни общо 25 хиляди пъти, за да се види дали пантите ще издържат на това предизвикателство. Този тест е равносилен на отварянето и затварянето на капака на лаптопа 10 пъти на ден в продължение на 6 години.

А как ще се справите с 10 млн. лицеви опори?

Samsung са сигурни, че ще успеят!

Извършеният тест на клавиатура показва, че тя остава все така здрава, дори и след 10 милионни натискания на бутоните й. Това означава, че дори след 7–годишно непрестанно писане на клавиатурата, тя ще продължава да е все така в отлично състояние.

 

Ще успеете ли да останете 6 седмици в сауна?

Samsung доказаха, че могат!

Лаптопите преминават доста „горещи“ тестове, като биват оставяни за 6 седмици в помещение, чиято температура е 60 градуса.

А дали ще можете да работите за 6 седмици на Северния полюс?

Да, познахте, Samsung определено може!

Устройствата стоят в стая на минус 30 градуса за период от 6 седмици и работят на такава температура.

Симулиране на 20 000 волтов удар

Специалистите на компанията тестват машините, симулирайки 20 000 волтов удар, тествайки всяка една част от ноутбука дали ще издържи на високото напрежение.

Доколко сте издръжливи?

Лаптопите успяват да оцелеят невредими след преминаването на 20 теста с шокове и мощни вибрации. Доста забележително!

През последните години, компанията се превърна в глобален производител на лаптопи, който не прави компромиси с качеството и надеждността на моделите си. Лаптопите с марка Samsung показват дефектност изключително рядко в сравнение с други производители на лаптопи. Това до голяма степен се дължи на факта, че корейската фирма сама произвежда компонентите  за преносимите си компютри.

Освен на здравина, компанията не пести идеи и сили, и за впечатляващ  дизайн на продуктите си. Корпорацията има над 18 спечелени награди за красив и стилен дизайн, като дори по този критерии може да се мери с Apple.

С право можем да кажем, че Samsung заслужава нашите поздравления. Нейният основател  Лий Бюнг Чул, който е бил един от най-успешните бизнесмени в Южна Корея, успява да постигне мечтата си и да съгради нещо голямо и значимо, което съществува и до днес. Компанията доказа, че може да произвежда не само качествена електротехника, но и елегантни, функционални, стабилни и с отлични технически параметри преносими компютри.

Екипът на Ardes.bg Ви благодари за отделеното време.

Loading Facebook Comments ...