Windows 8 таблети – едно ново поколение функционални машини

windows-8-tableti

Още със създаването на таблетите, базирани на Windows, Microsoft помогна значително на тези устройства да се наложат на технологичния пазар. Но прекият им конкурент iPad за кратко време, също се сдоби с международна слава и до днес е главният противник на Windows таблетите.

Въпреки това Microsoft не се предават толкова лесно и се представят повече от достойно в тази надпревара. Когато през 2012 година на пазара се появят таблетите снабдени с Windows 8, това ще бъде едно от най-значимите събития в света на модерните технологии.

Най-иновативното в таблетите, които ще се задвижват от Windows 8 ще бъде новият великолепен метро интерфейс, който доста ще прилича на метро интерфейса на Windows Phone 7.

Джули Ларсън Грийн, един от шефовете в Microsoft  заяви: „Въпреки че потребителският интерфейс е разработен и оптимизиран за работа с пръсти, той работи също толкова добре и с мишка и клавиатура.“

Компании, които произвеждат таблети с Windows 8

Една от тези фирми е Samsung, чийто таблет задвижван от Windows 8, бе представен на широката публика през септември на конференцията Build. В края на октомври от HP също заявиха, че скоро ще блеснат с нов модел от иновативното устройство, което отново ще е базирано на операционната система Windows 8. Едновременно с това и Dell планира разработването на такъв продукт.

На 9 май 2011 година се появиха слухове, че на пазара ще излезе Nokia Windows 8 таблет. Тази новина е разгласена от Елдар Муртазин, който пише ревюта за телефони. Той публикува пост във форума на сайта Mobile Review, че компанията ще реализира през 2012 година такъв таблет. Но по-късно от Nokia отрекоха този слух.

Asus е другият производител на лаптопи, който ще ни впечатли с иновативен таблет с Windows 8. Той ще се продава през Q3 и ще предостави на потребителите едно ново, уникално изживяване.

Windows 8 е напълно различен от неговите предшественици и ще бъде с коренно друг интерфейс. Софтуерът ще бъде оптимизиран за боравене с тъч, но в същото време с него ще се работи изключително лесно и с мишка и клавиатура.

Windows 8 таблетите ще бъдат тънки и леки

Докато Dell направиха вече няколко таблета с нестандартна форма, то Samsung таблетът е почти идентичен по форма и размери с Apple iPad, въпреки че не е толкова тънък. За разлика от Apple iPad, устройството на Samsung включва и красива, и супер гладка клавиатура, с която се пише лесно и удобно.

Някои таблети ще бъдат проектирани за бизнес потребителите

От Microsoft вярват, че бизнес пазарът също има нужда от тези устройства. Има множество бизнес потребители, които искат таблет, освен за служебните си  ангажименти, така и за забавление, а устройствата с Windows 8 ще им предоставят невероятни възможности за запълване на свободното време.

Спецификациите на Windows 8 таблетите няма да са толкова изумителни

Относно техническите характеристики, таблетите ще имат близки параметри с конкурентите, произведени от iPad, като Galaxy Tab и BlackBerry Playbook. Ще имат 1 GHz процесор, 1 GB RAM, 802.11b/g/n, USB и мултитъч капацитивен диплей. Очаквайте също така и наличие на повече USB  портове.

На 18 май компанията Intel потвърди, че ще има отделни серии на Windows 8, които ще работят с ARM, Intel или AMD процесори.

Цените, на които ще се продават таблетите ще са сходни с машините, задвижвани от Android.

 

Надяваме се да сме били полезни. Екипът на Ardes.bg Ви благодари за отделеното време.

Loading Facebook Comments ...