Dell Vostro V131 – поглед отблизо

dell-vostro-v131

Dell Vostro V131 има красив и стилен дизайн,  без това да е за сметка на кратката продължителност на живота на батерията или слабата производителност. Лаптопът е идеален за хора, които често пътуват и вършат голяма част от служебните си задължения в движениe.  Моделът, който ще разгледаме в това ревю, е доста добре оборудван, с участието на процесор Core i5-2410M, 4GB РАМ и 500GB твърд диск. Ако искате да разполагате с тази конфигурация ще трябва да заплатите 900 долара, но може и да се поръча базов модел за 499 долара, което означава, че целта на V131 е по-голям кръг от  потребители.


Дизайн

Дизайнът изглежда атрактивен в сребристо и наситено червен цвят и е чудесен завършек на цялостната концепция на компютъра. При по-ярка светлина оцветяването на червеният вариант може да стане по-розово (затова ноутбуците в тази гама са по-подходящи за дамите).

В крайна сметка, няма значение на коя цветова гама ще се спрете – V131 разполага с изключително здрав метален  капак, който осигурява стабилна защита на ноутбука. Останалата част от машината е изработена от пластмаса.

Ще останете приятно изненадани от добрите възможности за свързаност, които предлага V131, противно на ниската си цена и тънкият дизайн. От лявата страна се намира HDMI, USB 2.0 и четец за карти. В дясно се разполагат VGA, Ethernet, слот за слушалки и микрофон, два USB 3.0 порта.

Клавиатура и тъчпад

Отваряйки V131 ще откриете учудващо просторна клавиатура за лаптоп с такива размери. Оформлението й е направено по страхотен начин и сами се досещате, че на нея се работи изключително удобно и приятно. Бутоните backspace, enter и разположения отдясно shift са доста големи и дори направо гигантски, в съпоставка с други подобни устройства.

Клавиатурата е снабдена с подсветка, като има възможност да се настройва в две степени на яркост. Това ви гарантира, че при лоша светлина или дори на тъмно ще можете да виждате перфектно бутоните на клавиатурата. Разбира се, задното осветяване може да бъде изключено изцяло.

Тъчпадът е на средно ниво. На площ е сравнително голям, но няма истинска текстура към него. Мулти-тъч жестовете се поддържат, но функцията за скролиране изглежда малко претупана.

Дисплей и аудио

Екранът е снабден с панел срещу слънчеви отблясъци и много ярка светлина. В комбинация с подсветка, този лаптоп е лесен за използване при всякакви условия. Въпреки това при V131 се среща проблем, който не е чужд и на много други лаптопи, а именно не доброто качество на контраста. Гледането на филми и видео, и разглеждане на изображения не е неприятно, но има още какво да се желае относно тази характеристика.

Лаптопът има лоши ъгли на виждане – дори и най-малкото му накланяне от центъра, може драстично да намали качеството на изображението.

Върху звукът също има какво да се работи. Почти няма бас, но пък силата на звука е достатъчна, за да се изпълни с шум една средно голяма стая.

Охлаждане

За щастие шумът на вентилатора не е дразнещ и досаден, и е поносим в повечето ситуации. По-разочароващото от самият вентилатор е топлината, която се разпространява из шасито. Дори и на празен ход се забелязва топлинна енергия, идваща от опората на китките, клавиатурата, както и от дъното на компютъра. Това прави използването на продукта за по-дълго време доста некомфортно.

Преносимост

Не е нужно да се вглеждаме в спецификациите на устройството, за да разберем, че е един от най-тънките модели, които са налични в момента на пазара. В предната част достига до 0.63 инча, а в задната си част е 0.83 инча. V131 се побира в почти всяка раница и е лек за носене. Все пак дългия живот на батерията, с който се характеризира устройството ще ви помогне да намалите товара си, оставяйки в отделни случаи захранващия кабел вкъщи. Тестове показват, че издържа до около 7 часа и половина без зареждане.

Лаптопът се задвижва от Intel Core i5 -2410M процесор и показва едни от най-добрите резултати на производителност сред компютрите, базирани на този процесор. Също така притежава 4 GB РАМ и 500GB твърд диск.

Въпреки че този модел е предназначен за средния бизнес, Vostro е отличен вариант за всеки, който иска да си закупи малък и мощен лаптоп с висока издръжливост на батерията. Главният проблем с този модел е охлаждането – загрява изключително бързо и понякога е възможно да създава неудобство при продължително използване, дори при леки натоварвания на системата.

Можем да заключим, че това е един от най-добрите лаптопите в гамата на Dell и е чудесно решение за тези, които търсят производителен, но портативен и лек лаптоп.

 

Плюсове:

  • Отлична свързаност
  • Бърза производителност
  • Дълъг живот на батерията
  • Атрактивен и тънък дизайн
  • Конкурентна цена

Минуси:

  • Бързо загрява
  • Дисплеят е с добро качество, но има още какво да се желае

 

Екипът на Ardes.bg Ви благодари за отделеното време.

Loading Facebook Comments ...