Как да изтриете завинаги профила си във Facebook

iztrivane-na-fb-account

Разберете как да изтриете вашия профил във Facebook веднъж завинаги.

Ако вече съжалявате, че сте си направили регистрация в социалната мрежа, осъзнали сте, че това е само губене на време и искате да премахнете завинаги всичката си информация от там, това може да се окаже малко по-сложен процес. Чрез деактивирането на акаунта вие оставяте профила си в латентно състояние, но не го премахвате завинаги. Когато решите отново можете да го активирате, като сте си запазили абсолютно всичките данни в него – снимки, приятели, коментари и т.н. Но това не е трайно решение на проблема ви.

Сигурно много от вас са правили отчаяни опити да търсят начин да премахнат акаунта си, ровейки се из настройките на профила си. Няма смисъл да се мъчите, защото няма да намерите такъв бутон или опция.

Има няколко специални стъпки, които да се направят и те не са описани никъде в самия Facebook. Но затова пък ние ще ви запознаем как най-бързо да направите това.

Само да уточним: нужни са около 14 дни на Facebook, за да изтрие официално акаунта ви. Ако влезете в профила си преди да изтекат тези 14 дни, трябва отново да повторите процеса на изтриване, който е описан по-надолу.

1. Направете списък на всички сайтове, където сте се логвали, използвайки функцията Facebook connect. Например има опция да се логнете в нашия сайт Ardes.bg, въвеждайки същото потребителско име и парола, които използвате и в социалната мрежа.

Необходимо е да посетите всички тези сайтове и да се обедите, че сте излезли (log out) от акаунтите си там. Ако влезете в някой от тези сайтове, чрез Facebook акаунта си преди да изтече 14–дневния период, ще се наложи отново да повторите процедурата за перманентното премахване на регистрацията във Facebook.

2. Влезте в акаунта си във Facebook. После отивате на този адрес и потвърждавате желанието си да изтриете профила си, като натиснете „Изпрати“.

3. Сега ще бъдете попитани дали наистина сте сигурни, че искате завинаги да изтриете профила си. Ако отговорът е да, ще трябва да въведете паролата си. Освен това има и една от онези кутии за сигурност, където трябва да въведете различни символи. Направете това и когато сте готови, просто цъкате на бутона с надпис „ОК“.

4.  След като приключите с изтриването, не правете нищо друго. Изчакайте 2 седмици и вече ще сте спокойни, че вече профила ви не съществува.

5.  Трябва да получите имейл от социалната мрежа на електронната си поща, че процесът по изтриването е започнал. Ако не го получите, ще трябва отново да повторите този процес.

Екипът на Ardes.bg Ви благодари за отделеното време.

Loading Facebook Comments ...