Latitude E6420 ATG – лаптоп, предназначен за бизнес потребители

dell-latitude-e6420

Ако ви харесва текущата серия на Dell бизнес лаптопи, но се нуждаете от устройство, с което се борави по-лесно и е устойчиво на по-грубо отношение, Dell Latitude E6420 е може би идеалният ноутбук за вас. Устройството е скъпо и цветовете на дисплея можеше да са по-наситени, но определено си има своите преимущества.


Технически параметри:

  • 14-инчов дисплей
  • Windows 7 Professional 64-bit
  • Intel Core i7-2620M процесор  (2.70GHz, 4MB cache)
  • Intel HD Graphics 3000
  • 4GB DDR3 1333MHz RAM
  • Intel Centrino Advanced-N 6205 802.11a/b/g/n Half Mini Card
  • Dell Wireless 375 Bluetooth Module
  • 9-литиево йонна батерия (97Wh) and 90W AC адаптер
  • Размери: 14.08 x 10.4 x 1.2-1.5 инча

 

Дизайн

Устойчивият  бизнес лаптоп е малко по-различен от преходните модели от тази серия, които по същество се различаваха от стандартните ноутбуци на Dell по капаците и някои други специфики.  Latitude E6420 ATG разполага с изцяло уникален дизайн на шасито, изработено от голямо количество магнезиева сплав и подсилени стоманени панти, които придават изключителна здравина на машината. Клавиатурата е водоустойчива, а забележителното е че има специален отвор, от където се изтича разлятата течност върху клавиатурата.

Лаптопът е издръжлив на високи и ниски температури, прах, удари и влажност. С други думи E6420 ATG е с няколко крачки напред от  по-старите модели, които са до голяма степен просто прославени бизнес лаптопи.

Отварянето на капака на този ноутбук разкрива матово черното покритие на панела и пантите, оградената с оранжев цвят клавиатура и шаси, очертано в сребристо. Оранжевата линия позволява на клавиатурата да се отличава при по-слаба светлина, а с LED подсветката ще можете да ползвате лаптопа при всякакви условия. Трябва непременно да споменем, че E6420 ATG има специална дръжка за носене, разположена точно под тъчпада.

Шасито на модела е добре конструирано и устойчиво на огъване в обичайните места, когато се прилага по-силен натиск при носене или местене. Когато капакът на компютъра е затворен, покритието на дисплея осигурява максимална защита на самия екран и предотвратява оставянето на следи от бутоните на клавиатурата по него или отпечатването им, дори ако малко дете стъпи върху капака.

Потребителите, които търсят ъпгрейд на някои части на устройството и искат подмяна на компонентите, може да срещнaт някои трудности при Latitude E6420. Можете да премахнете твърдия диск, като отстраните четирите винта на дъното на преносимия компютър и го издърпате настрани. Ако искате да ъпгрейднете РАМ  паметта или безжичните карти, ще трябва да отстраните целия капак чрез отвиването на 7 винта, заедно с покритието на портовете, които също за защитени с шест допълнителни винта. Нашият съвет е да конфигурирате лаптопа по ваше желание в момента, когато го купувате, освен ако не искате да прекарате часове наред с отвертката в ръка.

Портове и функции

Моделът предлага малко странен набор от портове за сегашното поколение ноутбуци. С покупката му вие получавате USB 2.0 портове заедно с  USB 2.0/eSATA port, VGA HDMI, Ethernet/LAN, ExpressCard слот и  SmartCard reader за допълнителна защита.  Очевидната липса тук е порт за USB 3.0 и е странно, че от компанията не са го включили към компонентите на лаптопа.

Екран и високоговорители

Dell предлагат две опции за дисплей на 14–инчовият Latitude E6420 ATG. Основният екран е със стандартна резолюция 1366×768 пиксела със защита против отблясъци. Вторият вариант е сензорен LED дисплей със същата резолюция. Нивото на яркостта е доста по-добро в сравнение с други бизнес лаптопи и виждате ясно екрана, дори да се намирате на пряка слънчева светлина.

Ъглите на видимост са със средно качество за TN панел, като хоризонталните ъгли предоставят по-ясна картина на изображенията от вертикалните.

Високоговорителите са разположени в предната част на ноутбука. За бизнес употреба те са повече от достатъчни, предлагащи изобилие на звук за слушане на музика или провеждане на  видео конференции в малки и средни стаи. Качеството на звука е на средно ниво и има малък бас.

Клавиатура и тъчпад

Клавиатура на лаптопа разполага с LED – подсветка и е устойчива на разливане на течности. Бутоните имат стандартно разположение и може да са добра характеристика за хората, които не обичат клавиатурите стил Chiclet, които се срещат при най-модерните ноутбуци. Има достатъчно място, където китките да почиват. Тъчпадът има някои проблеми с точността по време на бързи движения. Бутоните на тъчпада са с гумено покритие, трябва да се натискат малко повече, но шумът, който издават е много тих и почти не се чува.

 

Плюсове:

  • Много добър живот на батерията
  • Стабилност на шасито
  • Паметта на хард диска лесно може да се увеличи

 

Минуси:

  • Висока цена
  • Голямо тегло
  • Труден е за ъпгрейди (отварянето на отделните елементи  изисква повече време и усилия)

 

Екипът на Ardes.bg Ви благодари за отделеното време.

Loading Facebook Comments ...